Eindeloos ontdekken bij de peuteropvang van KOSMO in Aalten en omgeving

Samen spelend leren en groeien in een veilige omgeving

AALTEN - Bij de peuteropvang van KOSMO, eerder bekend als Kinderopvang Bambi, staan spelenderwijs leren en ontwikkelen in een veilige omgeving voorop. Zodat kinderen eindeloos kunnen ontdekken. Peuteropvang is voor jonge kinderen van 2 tot 4 jaar een uitstekende voorbereiding op de basisschool.

KOSMO is een plek waar kinderen de wereld kunnen ontdekken op hun eigen tempo. Het team van KOSMO bestaat uit ervaren en gediplomeerde pedagogisch medewerkers die met veel liefde en aandacht voor de kinderen zorgen, zodat ze zich veilig en geborgen voelen als hun ouders er niet zijn. De peuteropvang is te vinden op 2 plekken: bij IKC Uniek en IKC De Triangel in Aalten. Daarnaast zijn zij ook te vinden in Bredevoort, De Haart en Lintelo.

De peuteropvang werkt met het programma ‘Startblokken’. Dit is voorschoolse educatie door middel van een programma dat de brede ontwikkeling van kinderen spelenderwijs ontwikkelt door actief spel. De activiteiten sluiten aan op de ontwikkelingsfase van de peuters. Zo kunnen ze bijvoorbeeld knutselen, bouwen, zingen, dansen en buiten spelen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van thema’s die aansluiten op de belevingswereld van jonge kinderen. De gemeente vindt het belangrijk dat alle kinderen toegang hebben tot deze voorschoolse educatie. In veel gevallen is er voor ouders die geen recht hebben op kinderopvangtoeslag een bijdrage vanuit de gemeente beschikbaar.

De KOSMO vestigingen in Aalten bieden opvang aan kinderen uit Aalten en omgeving. Peuters uit de omgeving kunnen ook terecht in Bredevoort, Lintelo en De Haart. Openingstijden- en dagen van deze vestigingen en meer informatie over KOSMO peuteropvang zijn te vinden op de website. Kinderen kunnen nu aangemeld worden bij peuteropvang KOSMO Aalten voor het nieuwe schooljaar.


www.kosmo.nl