Opening nieuwe buitenbaan Paardensportvereniging Aalten en ‘paardenspullenverkoopmarkt'

AALTEN - Op zaterdag 4 juni staat Paardensportvereniging Aalten in het teken van een speciaal evenement ter ere van de opening van hun nieuwe buitenbaan. Met een 'paarden spullen kleedjesmarkt' en diverse demonstraties van paardensportactiviteiten belooft het een middag vol plezier en vermaak te worden voor iedereen die affiniteit heeft met paarden en pony's.

Paardensportvereniging Aalten is ontstaan uit de fusie tussen de Landelijke Rijvereniging Aalten en Ponyclub de Kindervriend in 2007. Vorig jaar vierde de vereniging alweer haar 90-jarig bestaan. Sinds 1980 huurde de vereniging een tijdelijk weiland van de gemeente aan de Hessenweg. Inmiddels beschikken ze over een prachtige overdekte rijhal en buitenbaan op dezelfde locatie.

Naast de rijhal en buitenbaan heeft de vereniging veel grasland aan de Hessenweg tot haar beschikking. De paardensport is echter aan verandering onderhevig, waarbij wedstrijden op gras steeds minder voorkomen. Om die reden hebben de Paardensportvereniging Aalten en de stichting Hippisch Centrum Aalten, eigenaar van de accommodatie aan de Hessenweg, enige tijd geleden onderzocht of het mogelijk was om de buitenbaan uit te breiden. Dankzij een onverwachte levering van zand en de inzet van vele vrijwilligers is de buitenbaan in de afgelopen maanden gerealiseerd.

Het project vereiste veel inzet van vrijwilligers, die hard hebben gewerkt om het zand te verplaatsen en egaliseren, hekken te plaatsen en de benodigde voorzieningen zoals besproeiing, verlichting en bestrating aan te passen. Het resultaat is een ruime buitenbaan die flexibel kan worden ingedeeld. 

Dankzij de nieuwe buitenbaan kan de vereniging nu twee grotere dressuurbanen uitzetten, waardoor ze de mogelijkheid hebben om wedstrijden in zwaardere dressuurklassen te organiseren. Ook behoort het organiseren van springwedstrijden tot de toekomstige plannen. Hiermee blijft de vereniging meegaan met de ontwikkelingen in de paardensport.

Om de opening van de nieuwe buitenbaan feestelijk te vieren, houdt Paardensportvereniging Aalten op 4 juni diverse activiteiten. De festiviteiten beginnen om 11.00 uur met een openingsact door de jeugdleden, gevolgd door de officiële opening. Tussen 11.00 en 14.30 uur is er een verkoopmarkt waar (tweedehands) paardenspullen kunnen worden gekocht en verkocht. Mocht je nog (tweedehands) paardenspullen willen verkopen, dan kun je je aanmelden voor de paardenkleedjesmarkt door een e-mail te sturen naar ac@psvaalten.nl.

Gedurende de middag zullen er diverse demonstraties plaatsvinden, waaronder voltige, vrijheidsdressuur, viertal rijden en springen. Het gehele evenement is toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in de paardensport.