Gina Slomp-Zeedijk. Foto: PR
Gina Slomp-Zeedijk. Foto: PR

Gina lijst vrijwilligers van weleer van kinderboerderij in

Vrijwilliger eerst leden van eerste werkgroep

AALTEN - In Aalten is de kinderboerderij een geliefde plek voor jong en oud. Maar weinig mensen weten dat deze boerderij ooit is opgericht door een groep enthousiaste vrijwilligers, waaronder Gina Slomp-Zeedijk.

Gina is één van de medeoprichtsters van de kinderboerderij en heeft maar liefst 15 jaar gewerkt met alle dieren daar. Haar passie voor dieren begon al toen ze als kind dagelijks bij de kinderboerderij in haar geboortestad Enschede te vinden was. Toen haar man een baan kreeg bij Wisselink textiel in Aalten, verhuisde het gezin naar deze plaats.
Toen Gina een oproep zag staan in de krant waarin gevraagd werd om een kinderboerderij op te richten, hoefde ze niet lang na te denken. Samen met een toenmalige vriendin Henny en andere vrijwilligers deed ze er alles aan om geld bij elkaar te krijgen voor de bouw van de boerderij. Ze maakten honderden dierenbeeldjes, organiseerden rommelmarkten, wierf donateurs en schakelde bedrijven in om te helpen.
Het harde werk van Gina en de andere vrijwilligers resulteerde in de bouw van de kinderboerderij. Maar toen Gina terugdacht aan al die jaren, besefte ze dat veel mensen van de eerste werkgroep inmiddels waren overleden. Om deze mensen te blijven herinneren, besloot ze haar krantenknipsels te laten afdrukken en er mooie lijsten omheen te maken. Op deze manier kunnen de mensen die alles hebben opgericht voortleven.