Actiemoment tijdens de wedstrijd. Foto: PR

Aladna/De Issel in tweede helft naar nederlaag

Sport

AALTEN - De korfballers van Aladna/De Issel hebben de thuiswedstrijd tegen Diderna verloren. Op Sportpark Zuid was tegenstander Diderna uit Dieren met 12-21 te sterk.

En dat terwijl Aladna/De Issel bij rust nog een 6-5 voorsprong had. Diderna was in de beginfase duidelijk de betere ploeg en kreeg behoorlijk veel kansen maar wist al die kansen niet om te zetten in doelpunten. En omdat Aladna/De Issel de paar kansen die het kreeg wel wist te benutten stond de ploeg halverwege de eerste helft op een 4-1 voorsprong.
Richting de rust kwam Diderna wat beter in de wedstrijd en wist de achterstand terug te brengen tot een punt verschil halverwege, 6-5. De tweede helft kende een heel ander verloop. Diderna scoorde het
ene na het andere doelpunt en liep langzaam aan weg bij Aladna/De Issel dat daar weinig tegenover kon stellen. De ploeg probeerde het wel maar kon niet voorkomen dat Diderna in de slotfase uitliep naar een ruime overwinning.
Doelpuntenmakers voor Aladna/De Issel waren Dianne Heezen, Dianne van Raalte en Raymond Venemans (allen 3), Emma Beumer en Chantal Tekampe.