Week van de jonge mantelzorger

DINXPERLO - Van 1 tot en met 7 juni is het de week van de jonge mantelzorger. Ieder jaar wordt tijdens deze week extra aandacht gevraagd voor jongeren die opgroeien met een hulpbehoevende in hun omgeving, onder andere door voor hen gezellige activiteiten te organiseren. In de gemeente Aalten wordt ook tijdens deze week de mantelzorgwaardering aan de jongeren verstuurd.

"Is er bij jou thuis iemand lang ziek, gehandicapt, verslaafd, in de war of depressief? Maak je je daarover vaak zorgen? Moet je thuis vaak meehelpen? Of zorg je vaak voor je familielid? En ben je onder de 24 jaar? Dan ben jij een jonge mantelzorger", aldus de organisatie Figulus Welzijn.
Zij kunnen gratis deelnemen aan een van deze activiteiten:
Midgetgolf: op 3 juni van 14.30 tot 17.00 uur bij Suzies Farm (Loohuisweg 5, Aalten) of bowlen op 10 juni van 15.00 tot 17.00 uur bij de Twee Bruggen (Meenkmolenweg 13, Winterswijk).
Het doel van deze activiteiten is het plezier maken, even uit de zorgsituatie zijn en ook andere jonge mantelzorgers ontmoeten.
Ben jij een jonge mantelzorger en sta je nog niet ingeschreven? Ook dan kun je je aanmelden. Aanmelden kan voor een van de twee activiteiten via: mantelzorg@figulus-welzijn.nl of m.visser@figulus-welzijn.nl. Er zijn geen kosten aan verbonden. Vragen? Bel Figulus Welzijn via 0543-473993 (Aalten) of 0315-655282 (Dinxperlo). Naast de activiteiten in de week van de jonge mantelzorger is er in september ook een kamp voor jonge mantelzorgers. Info: jongemantelzorgerskamp@outlook.com.