Bijeenkomst gender en geaardheid voor ouders/opvoeders en professionals

LICHTENVOORDE - Een bijeenkomst 'gender en geaardheid' voor ouders/opvoeders en professionals  wordt gehouden op donderdag 1 juni.

"Heb je vragen over gender en/of geaardheid en wil je weten wat jouw rol als ouder/opvoeder of professional hierin kan zijn voor een kind/jongere in jouw omgeving? Wil je ook meer weten over gender en geaardheid en tegen welke maatschappelijke problemen trans- en non binaire personen aan kunnen lopen? Meld je dan nu gratis aan voor de informatiebijeenkomst "gender en geaardheid”", aldus de organiserende Pereventie Platform Jeugd.
Brand Berghouwer vertelt hier meer over, zo ook over genderontwikkeling. Er is een korte film te zien van jonge filmmakers over de coming-out van een 17-jarige jongen. Chris Rougoor sluit de avond af met zijn eigen persoonlijke verhaal over zijn zoektocht als transgender.
De avond is van 19.30 tot 21.30 uur in het gemeentekantoor van Lichtenvoorde (voor ouders/opvoeders en professionals die in één van de aangesloten gemeentes wonen). Aanmelden vóór 25 mei via de website.


www.preventieplatformjeugd.nl

Aanschuiven bij vrijmetselaren

AALTEN/WINTERSWIJK  - Op donderdag 25 mei komen enkele leden van de vrijmetselaars-Loge De Achterhoek in Winterswijk naar Aalten om in een ongedwongen sfeer vragen over de vrijmetselarij te beantwoorden. De leden van de Loge komen voornamelijk uit de Oost-Achterhoek. Belangstellenden zijn tussen 19.00 en 21.00 uur van harte welkom om spontaan aan te schuiven in café-restaurant Stegers, Markt 2-4 en zich over de vrijmetselarij te laten informeren of om vragen te stellen.

Jubilarissen bij PvdA 

AALTEN/DINXPERLO - Op 1 mei werden door het bestuur van de PvdA afdeling Aalten Dinxperlo drie leden in het zonnetje gezet. 

Tom Nouwens ontving de gouden verenigingsspeld wegens zijn 50-jarig lidmaatschap van de partij. Uiteraard ging dit vergezeld met een mooie bos bloemen.
Hans Eppink en Theo Janssen ontvingen beiden een bronzen verenigingsspeld, omdat zij ieder 25 jaar lid zijn van de PvdA. Ook zij kregen hierbij een boeket aangeboden.
Allen werden bedankt voor hun jarenlange trouw en hun inzet voor de partij.

Muziek uit goede ouwe tijd

VRAGENDER - Op zondag 21 mei houdt Fanfare Antonius uit Vragender een middagconcert voor senioren ter ere van hun 75-jarige jubileum. Het thema is "Muziek uit de goede ouwe tijd.”

Denk hierbij aan "Het Dorp” van Wim Sonneveld, een gezellige feestmedley om op mee te zingen en klappen of mooie Egerländermuziek om samen op in te haken. Daarnaast wordt er een heuse muziekbingo gehouden met natuurlijk een mooie prijs.
Dit concert zal gehouden worden bij café en zalencentrum Overkamp. Het begint om 14.00 uur en toegang is gratis, inclusief een kopje koffie of thee.


Blijf elke dag op de hoogte van het laatste nieuws uit Aalten en Dinxperlo via de websites van deze krant. 


aaltenvooruit.nl

de-band.nl