Actie vakantietas en zomeractie voor de minima

AALTEN/DINXPERLO - Ook dit jaar is er weer een ‘vakantietas’actie en een zomeractie voor mensen die het financieel moeilijk hebben. Deze wordt georganiseerd door het Meedoenpact Aalten en de kerken in Aalten, Bredevoort en Dinxperlo verenigd in de stichting Diaconale Hulpverlening Aalten (DHA).

Voor kinderen tot en met een leeftijd van 14 jaar uit gezinnen die het financieel moeilijk hebben, gaan de initiatiefnemers een tas vullen met ‘leuke' dingen waar ze in de vakantieperiode mee kunnen spelen en van kunnen genieten. De ouders krijgen een tegoedbon van dertig euro om levensmiddelen te kopen bij een van de plaatselijke supermarkten. Bij de zomeractie ontvangen gezinnen zonder kinderen of met oudere kinderen een tegoedbon van 30 euro voor de supermarkten.
Dit alles met als doel om de gezinnen die moeten rondkomen van een laag inkomen een extraatje te geven in de vakantietijd.
Wie denkt in aanmerking te komen voor deze acties óf als iemand gezinssituaties van anderen kent die hij of zij door wil geven, dan dit graag melden vóór 23 mei, met de volgende gegevens: naam, adres, woonplaats, aantal kinderen van 0-14 jaar (met vermelding geboortejaar). De aanmelding kan naar info@meedoenpactaalten.nl. "Er zal strikt vertrouwelijk met de door u verstrekte gegevens worden omgegaan."
In de week voor de zomervakantie zullen de vakantietasjes en/of bonnen worden bezorgd.
Vorig jaar zijn er binnen de gemeente Aalten ruim 90 kinderen blij gemaakt met een vakantietasje, daarnaast zijn er zo`n 145 tegoedbonnen verstrekt om boodschappen te kunnen doen bij de plaatselijke supermarkt. De verwachting is dat er op dit moment meer gezinnen in armoede leven dan vorig jaar.
Wie de actie financieel wil ondersteunen, kan dat doen door een gift over te maken op het rekeningnummer van de DHA (Diaconale Hulpverlening Aalten): NL24 TRIO 0338 6054 60 t.n.v. Stichting Diaconale Hulpverlening Aalten o.v.v. Zomeractie en Actie Vakantietas 2023.