Mascotte Guus kwam ook een kijkje nemen. Foto: PR
Mascotte Guus kwam ook een kijkje nemen. Foto: PR

De Graafschap Verbindt Naobers competitie voor kinderen in Aalten

Sport

AALTEN - Op maandag 8 mei is De Graafschap Naobers competitie in Aalten gestart. Deze voetbalcompetitie, waar maatschappelijke bijdragen een grote rol speelt, duurt in totaal acht weken. 

Deze competitie is een initiatief van voetbalclub De Graafschap met Figulus Welzijn. Kinderen van de groepen 7 en 8 van de basisscholen uit Aalten kunnen deelnemen aan deze voetbalcompetitie in Aalten. Tijdens de wedstrijden voetballen de kinderen in echte Graafschap shirts.
Het is de bedoeling dat kinderen een team van minimaal vijf en maximaal acht spelers samenstellen. Dit kunnen klasgenootjes zijn, maar ook buurtvriendjes of -vriendinnetjes. De wedstrijden worden gespeeld op de maandagen van 15.00 tot 17.00 uur, bij sportvereniging AZSV.
Om te stijgen in het De Graafschap Naobers klassement kan elk team naast de winnende punten tijdens het voetballen ook punten scoren door maatschappelijke activiteiten en/of klusjes te doen in Aalten. Voorbeelden hiervan zijn afval opruimen of tuinwerkzaamheden uitvoeren of taart bakken bij hulpbehoevenden. Hiervoor krijgen teams een keuzemenu waaruit je kunt kiezen. Daarnaast kunnen voor extra punten ook workshops worden gevolgd. Deze zullen plaatsvinden tijdens de competitiedagen. De Graafschap wil deelnemende kinderen belonen voor hun geleverde prestaties op en buiten het veld. Teams maken kans op diverse gave prijzen.
In totaal doen er dit jaar tien teams mee die strijden om de titel. Ook komen er voetballers van De Graafschap af en toe een kijkje nemen. Misschien zijn zij nog wel komende talentjes op het veld. Iedereen is natuurlijk van harte welkom, om deze sportieve kinderen toe te juichen.

In actie tijdens het toernooi. Foto: PR
Groepsfoto. Foto: PR