Foto: PR
Foto: PR

Eerste editie van ‘Backroad Gravel toer’

Sport

AALTEN - Op zaterdag 22 april vond de eerste editie plaats van de ‘Backroad Gravel toer’ met start en finsh bij Bike Town Rose in Bocholt. De organisatie was in handen van de Aaltense Fietsgroep ’t Muurtje.

Gravelen gaat grotendeels over stoffige onverharde landwegen van kleine witte steentjes, zeg maar; wat echt gravel is. Een gravelfiets is een soort racefiets met dikkere banden met profiel. Het is heel veelzijdig.
Ruim 225 deelnemers uit Nederland en Duitsland namen deel aan een van de drie afstanden, de 65 , 85 of de 110 kilometer. Vanuit Bocholt langs de AA gingen de deelnemers richting Sinderen in Nederland. Na de pauze in Marienvelde splitsten de routes 85 en 110 en ging de 85 richting Aalten en de 110 kilometer richting Lichtenvoorde en Lievelde.
Bij de Vennebulten moest de route aangepast worden wegens de vondst van chemisch afval de dag ervoor. Bij pauuzeplaats ’t Romienendal in Aalten kwamen de routes van 65 en 85 kilometer elkaar weer tegen en werd de weg richting Bocholt vervolgd.
Vanaf de middag kwamen de deelnemers terug en werden ze getrakteerd op een heerlijk drankje. Tevens stond er de ‘Hollandse Frietkraam’ voor de innerlijke mens.
De ‘Herfsteditie’ staat geplant voor zaterdag 30 september.
De eerste Backroad Gravel toer werd mede mogelijk gemaakt door het Interreg-programma Deutschland – Nederland en mede gefinancierd door de Europese Unie.