Gerrie Heinen. Foto: PR
Gerrie Heinen. Foto: PR

Duif van Gerrie Heinen boekt fantastische overwinning in Achterhoek

AALTEN - De inkt van het nieuws dat plaatsgenoot Han Schuurman de eerste prijs won in de Achterhoek op de duivenvlucht vanuit Heusden-Zolder is nog niet droog, of er dient zich alweer een lid van P.V. Aalten aan die in de Achterhoek opnieuw een eerste prijs wint. Deze keer gaat het om Gerrie Heinen, een gepassioneerde duivenliefhebber. Zijn zoon Marcel helpt verenigingen en goed spelende duivenliefhebbers websites op te zetten om het wel en wee van clubs of topspelers op internet te zetten. Zo kan hij pa af en toe aan jongen helpen van goed presterende liefhebbers. Een mooie vader/zoon-relatie in de duivensport.

Gerrie Heinen is met zijn driejarige doffer, de NL20-1264219, de snelste vanuit het Belgische Marche-en-Famenne. Een wedstrijdvlucht over 205 kilometer die de '219' afgetekend won van de 3.436 deelnemende duiven in de Achterhoek. Een superprestatie.
De weersomstandigheden waren top en stonden borg voor een mooie vlucht. Om 9.00 uur werden de duiven gelost en om 11.17 uur meldde de winnaar zich bij Gerrie op zijn hok aan de Eligiusstraat.

Ook in groter verband scoorde de 219 geweldig. In de Afdeling Oost-Nederland vloog hij de 5de prijs tegen 7.015 duiven en in de gehele Afdeling Oost-Nederland tekende deze kanjer voor een 6de plaats aan tegen niet minder dan 22.902 concurrenten.

Dit was de derde vlucht van het seizoen en tot twee maal toe is het een Aaltenaar die in de Achterhoek met de winst gaat strijken. P.V. Aalten kent dus een kickstart. Eens zien waar dat dit jaar toe leidt. Per week stijgen de verwachtingen.