Jongeren maken kennis met het ultieme festivalgevoel. Foto: PR
Jongeren maken kennis met het ultieme festivalgevoel. Foto: PR

Sjoksfestival 2023, vernieuwend en meer spektakel

AALTEN – Nog een paar weekjes en dan barst het Sjoksfestival los in het centrum van Aalten. Weer vernieuwend, nog meer spektakel. Voor de jeugd van 11 tot 15 jaar wordt samen met Figulus Welzijn de tweede editie van Sjoksfestival Junior georganiseerd. Vrijdag 26 mei staat in het teken van tributebands, op zaterdag 27 mei tekent LOFT events voor een spectaculaire DJ show. Op de markt staan super coverbands op de planken, dit jaar op één groot podium. “We proberen elk jaar iets nieuws te bieden. Door het aantrekken van LOFT events en het realiseren van één groot podium op de Markt denken we daar dit jaar zeker in te slagen. We gaan voor extra dynamiek.”

De vrijdagavond staat in het teken van top tributebands. De slotact zal Aalten laten vlammen, zegt Christiaan ter Haar van de organisatie: “Vannstein is een sensationele Rammstein tributeband die qua klank heel dicht in de buurt van de originele band komt. Deze Nederlandse topband sluit de vrijdagavond af. Daarvoor staat de meest authentieke Guns N’ Roses tributeband van Europa uit Hongarije op de planken. De aftrap wordt gedaan door Tribute to The Doors. Zoals zij zeggen: herleef de muziek van The Doors of maak er meedogenloos kennis mee…” 

De tweede editie van Sjoksfestival Junior wordt gehouden op zaterdag 27 mei van 15.00 tot 18.00 uur. Jongeren van 11 tot en met 15 jaar kunnen opnieuw kennis maken met het ultieme festivalgevoel. Bestuurslid Jordy Lammers: “Het begint al met het reserveren van de gratis tickets. Dat kan via sjoksjunior.eventgoose.com “ 

Figulus Welzijn helpt actief mee met de organisatie. Jolien Stronks, jongerenwerker van Figulus: “Het wordt één groot feest voor jongeren. Er zijn lekkere drankjes en snacks waaronder poffertjes en suikerspinnen. En diverse superleuke activiteiten zoals het laten zetten van glittertattoos en een groot spel waarmee hele mooie prijzen te winnen zijn. DJ Wimpie zorgt voor muziek en entertainment, hij draait op de grote geluidsinstallatie van het Sjoksfestival. Er helpen zo’n dertig vrijwilligers van Schaersvoorde mee.” 

Het Sjoksdinerarrangement met smakelijke menu’s bij restaurant Schiller, Stegers, Het Noorden Van Aalten, Het Raadhuys, Herberg ‘d Olde Marckt en Krul, gaat vooraf aan de grote finale van het Sjoksfestival op de zaterdagavond. Bestuurslid Coen Derksen: “LOFT Events presenteert een machtig mooi programma op LOFT Dj Stage, Hoge Blik. Jody Bernal, La$$a, en Darryl Devaio volgen op acts van lokale dj’s Colby en Ardex. Niek Lentink van LOFT: “De aankleding van LOFT Dj stage wordt supermooi en een gloednieuwe wervelende lasershow maakt het spektakel compleet. De grote finale wordt verzorgd door LOFT soundsystem.”

'... opgepimpt
in de stijl
van een
gettoblaster'


Op de Markt staan afwisselend The Rousers en De Paloma’s op de planken. Van 23.00 tot 00.00 uur zetten de PartyPoepers Aalten op stelten. Jordy vertelt: “De vijfkoppige coverband The Rousers brengen de USA-sfeer mee: een muzikaal spektakel in een geheel Amerikaans thema.” Christiaan: “Een gezellige piratenbende wordt gepresenteerd door De Paloma’s. Deze band houdt van een mooi stukje ‘olderwetse’ piratenmuziek en wekt al die magistrale plaatjes van vroeger weer gewoon opnieuw tot leven.”

Het Sjoksfestival probeert elk jaar te vernieuwen, meer spektakel te bieden. Coen: “Dit jaar wordt op de markt één groot podium opgebouwd. Drie bands wisselen hier telkens af, deze logistieke stunt zal voor een mooi staaltje dynamiek zorgen.” Er is een nieuwe huisstijl ontwikkeld door vormgever Foeke Zijlstra in samenwerking met de creatieve mannen van LOFT. Christiaan: “Ook de decoratie van de podia is geweldig mooi geworden. DJ stage is opgepimpt in de stijl van een gettoblaster. Een super ontwerp van LOFT. Maar het sjoksmannetje ontbreekt uiteraard niet …” 

Nieuw is dat dit jaar een garderobe-unit wordt geplaatst. “We gaan ervan uit dat ’s avonds een jas niet nodig is, mensen kunnen tassen en jassen hier opbergen.” Omdat er één podium op de markt wordt opgebouwd is er plek voor extra toiletten, dit jaar gratis te gebruiken. Jordy: “Nog een paar weken en dan is het zover, we hebben er veel zin in. Passe-partout kaarten zijn al uitverkocht, losse vrijdag- en zaterdagtickets zijn nog verkrijgbaar. Ook kaartjes voor Sjoksfestival Junior kunnen nog worden gereserveerd.” 

De organisatie van het Sjoksfestival ligt in handen van de stichting Sjoksevenementen en café Leuven, SETZ Huiskamer, restaurant Stegers, oerkroeg Schiller en Het Noorden van Aalten. Deze horecaondernemers draaien bardiensten. Verder zijn tientallen vrijwilligers actief die op deze manier geld kunnen verdienen voor hun club.


www.sjoks.nl

Facebook | Sjoksfestival

Sjoksfestival barst weer los in het Aaltense centrum. Foto: PR
Sjoksfestival met nog meer spektakel in het Aaltense centrum. Foto: PR