Informatieavond voor en door jonge mantelzorgers

AALTEN - Ongeveer één op de vier jongeren tussen 8 en 24 jaar is een jonge mantelzorger. Jonge mantelzorgers groeien op met zorg in huis. Denk hierbij aan zorg voor een vader, moeder, broertje of zusje. Het kan gaan om bijvoorbeeld een verslaving, beperking of chronische ziekte. 

De mantelzorgconsulent van Figulus Welzijn houdt samen met ervaringsdeskundigen en jongerenwerkers op 9 en 10 mei een informatieavond in Aalten en Dinxperlo voor jonge mantelzorgers. Het doel van deze avond is om de groep jonge mantelzorgers uit de gemeente Aalten in beeld te krijgen en daarbij ook in kaart te brengen wat hun behoefte is.
Tijdens de informatieavond wordt verteld wat Figulus Welzijn kan betekenen voor jonge mantelzorgers door inzet van de mantelzorgconsulent of het jongerenwerk. Daarnaast zullen ervaringsdeskundigen hun verhaal doen. De informatieavond in Aalten is op 9 mei om 19.30 uur op de Dam, Damstraat 4-i. In Dinxperlo is de informatieavond op 10 mei om 19.30 in het Kulturhus, Terborgseweg 3. Na afloop is er tijd voor een drankje. Aanmelden is niet nodig. Jonge mantelzorgers mogen iemand meenemen als ze dat prettig vinden. Ook de Week van de Jonge Mantelzorger (1-7 juni) komt aan bod. Tijdens deze week worden door Figulus Welzijn twee leuke activiteiten georganiseerd en wordt de mantelzorgwaardering aan de geregistreerde jonge mantelzorgers verstuurd. Dit jaar is dat een bioscoopbon ter waarde van 30 euro en een lekkere attentie.
Op 3 juni kunnen jonge mantelzorgers midgetgolfen bij Suzies Farm van 14.30 - 17.00 uur. Op 10 juni gaat men bowlen bij de Twee Bruggen van 15.00 - 17.00 uur. Aanmelden kan tot en met 27 mei en er zijn geen kosten aan verbonden. Meer info en aanmelden: mantelzorg@figulus-welzijn.nl of Meldy Visser, 06-43426808.