Annemarie en Henk Raben- Kuijpers, met burgemeester Anton en Cécile Stapelkamp. Foto Jos Wessels
Annemarie en Henk Raben- Kuijpers, met burgemeester Anton en Cécile Stapelkamp. Foto Jos Wessels

Annemarie en Henk Raben-Kuijpers 60 jaar samen

AALTEN - Op 25 april waren Annemarie en Henk Raben-Kuijpers 60 jaar getrouwd. Bijna het hele huwelijksleven hebben zij doorgebracht aan de Stationsstraat. Sinds een jaar wonen zij in gebouw De Kattenberg. Daar werden zij bezocht door burgemeester Anton Stapelkamp en zijn vrouw Cécile.

Door Jos Wessels

De bruid komt van geboorte uit Lichtenvoorde. Op de Lichtenvoordse kermis leerde zij Henk Raben uit Aalten kennen. Het was spoedig aan. Zij viel voor zijn mooie, blauwe ogen en zijn mooie slagen in het haar.
Na vijf jaar verkering kon er getrouwd worden. Hun huwelijk werd gezegend met drie kinderen. Er zijn nu ook twee kleinkinderen.

Mooie blauwe
ogen en slagen
in het haar


Henk heeft in zijn leven voornamelijk gewerkt in de textiel en in een lederwarenfabriek. Annemarie deed het werk thuis. Henk hield als hobby kanaries en heeft daar veel prijzen mee gewonnen, waaronder een Nederlands kampioenschap.

Burgemeester
Tijdens het bezoek van de burgemeester en zijn vrouw werd er volop gepraat over vroeger en hun leven nu. Aan het einde van de week wordt het 60-jarige jubileum gevierd in de familiekring.