Han Schuurman. Foto: PR
Han Schuurman. Foto: PR

Han Schuurman 1e prijs van Heusden-Zolder in de Achterhoek

Sport

AALTEN - De eerste klap is een daalder waard. Een veel gebruikt spreekwoord. De daalder bestaat niet meer, maar ‘de eerste klap’ wel. Die is op de eerste vlucht van het postduivenseizoen van dit jaar uitgedeeld door Han Schuurman. De driejarige duivin, ‘635’, meldt zich om 11.10 uur op het hok bij Schuurman. Ze blijkt de snelste te zijn van de hele CC (concours combinatie) Achterhoek en laat 3395 duiven achter zich. Een geweldige prestatie!

Deze eerste wedstrijd is gevlogen vanuit het Belgische Heusden-Zolder, op zo’n 130 hemelsbrede kilometers van Aalten. Het zou deze zaterdag ‘s morgens wat nevelig zijn en ‘s-middags gaan regenen. De duiven zijn dus niet al te vroeg gelost, maar toch mooi op tijd om voor de buien thuis te zijn. 

Om 9:45 uur krijgen de 463 gevleugelde vrienden van P.V. Aalten de vrijheid in Heusden-Zolder, tussen totaal bijna 3400 duiven. Het weer is inderdaad een paar uur goed en dus komen de duiven goed af. Het concours staat een half uur open en toen waren de 155 plaatsen verdeeld (een derde van het aantal deelnemende duiven), die de liefhebbers wedstrijdpunten opleveren. Winnaar is Han Schuurman met een 3-jarige duivin. Zijn ‘635’ meldt zich om 11:10 uur op het hok bij Han. 

Ze is een ‘keivroege’, want uiteindelijk blijkt de ‘635’ de snelste van de CC Achterhoek te zijn. Ze laat 3395 concurrenten achter zich. Een hele knappe prestatie van Han en vooral ook van duivin ‘635’. 

Zo gaat dat dus met ‘de eerste klap’. Met dertien duiven uit Aalten bij de eerste honderd in de CC Achterhoek staat onze plaatselijke vereniging er weer gekleurd op. Maar hopen dat dit voor de Aaltense postduivenliefhebbers de voorbode is voor een goed seizoen.