Projectkoor Lintelo, vijf vingers worden opgestoken voor het vijfde concert. Foto PR
Projectkoor Lintelo, vijf vingers worden opgestoken voor het vijfde concert. Foto PR

Eerste Lustrum Popprojectkoor Lintelo

Muziek

LINTELO – Popprojectkoor Lintelo viert haar eerste lustrum met een concert en aansluitend een feestavond. Backedge Soul Train treedt op in Kulturhus Lintelo na de uitvoering van het popprojectkoor. “We kijken uit naar het concert! Het thema is deze keer ‘Moments in Time’, we worden begeleid door een gitarist, pianist en cajonist. We hopen dat veel mensen ons lustrumfeest met ons mee gaan vieren!” Aan het woord is Karin Somsen van de organisatiecommissie van het popprojectkoor.

Door Karin Stronks

Vijf jaar geleden hebben vier dames het initiatief genomen om een popkoor te beginnen. Tilly Fremmer van de organisatiecommissie legt uit: “We wilden gewoon graag zingen op een laagdrempelige manier. Daarom hebben we gekozen voor een projectkoor, niet structureel dus maar per jaar is inschrijven mogelijk. Elk jaar kunnen mensen zich opgeven. Of niet. De samenstelling van het koor is daarom ook elk jaar anders.” 

Via Facebook wordt de oproep voor deelname aan het projectkoor gedaan, in oktober beginnen de repetities. Karin: “Zangers en zangeressen komen uit de hele regio, bijvoorbeeld uit Doetinchem, Terborg, Dinxperlo, Aalten, Lintelo. Sommigen doen één keer mee, anderen schrijven zich voor meer concerten in. We leven toe naar een uitvoering, repeteren om de week in Kulturhus Lintelo, verder oefenen we thuis.” 

Plezier beleven tijdens het zingen is van groot belang bij projectkoor Lintelo. “We zingen onder leiding van Wim Gertsen, een professionele dirigent. Het lukt hem telkens weer om alles uit ons projectkoor te halen wat er in zit. Ook vierstemmig staat op het programma. Maar altijd telt: plezier staat voorop! Noten leren is niet nodig. Wij doen mee onder het credo ‘wil je zingen, kom dan zingen’”, aldus Tilly. 

Volgens Karin en Tilly geeft zingen veel plezier en energie. Karin: “Voordat we beginnen met de repetities gaan we inzingen en in-bewegen. Er wordt ook heel wat afgelachen!” Het repertoire en thema zijn elk jaar anders. Dit jaar staan onder andere ‘Kyrie Eleison’, ‘Viva la Vida’ van Coldplay en een medley van Grease op het programma. “Natuurlijk vinden niet alle projectkoorleden alle geselecteerde nummers even mooi. Maar we zingen gewoon vrolijk mee met alle liedjes”, glimlacht Tilly. 

Dit lustrumjaar hebben zich acht mannen en 47 vrouwen ingeschreven bij projectkoor Lintelo. Karin: “Ons jubileumconcert zal dus worden verzorgd door 55 mensen waarvan acht mannen. Het thema van het lustrumconcert is ‘Moments in Time’. De samenstelling van ons koor is zeer divers, ook qua leeftijd. We zijn blij met het projectkoor van dit jaar! Onze jongste deelnemer is nog geen twintig, de oudste is bij de zeventig, acht mannen te hebben binnen onze gelederen is sowieso fijn! Het is mooi om zo samen een mooi concert voor te bereiden en de lat niet te hoog te leggen. We kijken enorm uit naar het concert!” 

Informatie
Het Lustrumconcert van projectkoor Lintelo wordt gehouden op zaterdag 13 mei, de uitvoering begint om 20.00 uur. Om 21.30 uur begint het jubileumfeest met de band Backedge Soul Train, een elfkoppige super swingende soulband, compleet met blazers. Tickets en informatie: popprojectkoorlintelo@gmail.com