Foto: Leo van der Linde
Foto: Leo van der Linde

Zoekplaatje: Kruidenierszaak Lubberding, Aalten

AALTEN - Verdwenen winkelpanden in het dorp Aalten. We zien hier de winkel van kruidenierszaak Lubberding aan de Dijkstraat-hoek Kerkstraat.

Het was de periode dat je een boodschappenboekje aan het begin van de week afgaf bijdeze kruidenierszaak, of opliet halen. Aan het eind van de week werden de boodschappen netjes aan huis bezorgd.
Lubberding had ook een zaak in Hengelsportartikelen. De panden zijn allemaal verdwenen. Vroeger was hier onder andere de sportzaak van Adje gevestgd en een viswinkel.
Hans Hagemann: "De hengelsportzaak van Lubberding kon je bereiken via de kruidenierszaak. Hierging je links een deur door. Dan kwam je in een wat obscuur en naar visvoer ruikend winkeltje. Nogal wat dobbertjes, haakjes äldaar gekocht".
Voordat Lubberding er zich vestigde was het de zaak van A.J. Vaags. In 1937 kocht men bij Lubberding drie pond spek, middel dik, voor één gulden, extra zwaar spek voor 40 cent per pond. 200 gram gekleurde hagel kostte destijds 25 cent en 200 gram Komijne-Kaas had men voor 40 cent.Tekst en foto: Leo van der Linde.