Dienst met Palmpasen

BREDEVOORT - Op zondag 2 april is er een Palmpasendienst om 9.30 uur in de Joriskerk in Bredevoort.

In deze dienst gaat ds. Anneke de Hoop uit Warnsveld voor.
Palmzondag: het ene moment himmelhoch jauchzend, een volgend moment zum tode betrubt... Niet alleen in de bijbelverhalen zien we dit, maar ook vandaag de dag. In deze dienst staan de gelovigen hierbij stil. Iedereen is uitgenodigd voor deze dienst.


Mobieltjes en appjes uitleg

AALTEN - Het project Mobielteam van Figulus Welzijn is op woensdag 29 maart present van 13.30 tot 15.00 uur aan de Polstraat 9 in Aalten. Twee vrijwilligers staan klaar om mensen verder te helpen met vragen over apps en appjes, telefoons, tablets en smartwatches. De meeste kennis ligt bij Android en Apple. Ook kunnen de vrijwilligers alles vertellen over Zoom en/of Teams. Met deze programma’s kan op afstand gevideobeld en vergaderd worden.

Onder het genot van een kop koffie kunnen bezoekers de vrijwilligers vragen hoe men bijvoorbeeld een mail moet sturen of een berichtje via de telefoon.
De inloopmiddag is gratis, iedere laatste woensdag van de maand . Neem wel de eigen laptop, telefoon en/of tablet mee.
Voor meer informatie: Figulus Welzijn, 0543-473993.


Collecte Hartstichting

AALTEN - Van 9 tot en met 15 april vindt de jaarlijkse collecteweek van de Hartstichting plaats. Tijdens de collecteweek komen de collectanten in beweging voor een betere hartgezondheid voor iedereen. Zo ook in Aalten.

Als we niets doen, groeit het aantal hart- en vaatpatiënten binnen acht jaar met bijna een miljoen. Om dit tegen te gaan, moeten we de hartgezondheid van Nederland verbeteren. Allereerst willen we zorgen dat mensen geen hart- of vaatziekte krijgen. Door te zorgen voor een gezondere leefomgeving en het tijdig opsporen van risicofactoren zoals hoge bloeddruk. Tegelijk zijn we er voor mensen met een hart- of vaatziekte die ons nú nodig hebben. Door in te zetten op wetenschappelijk onderzoek om hart- en ziekten eerder op te sporen.