The Tunnel in Filmtheater Schiller

AALTEN - Filmtheater Schiller vertoont op donderdag 30 maart de film ‘The Tunnel’ (arthouse uit 2019). Aanvang 20.00 uur, entree is acht euro.

Wie door een lange tunnel rijdt, verwacht dat er daarbinnen de nodige veiligheidsmaatregelen zijn genomen. Zeker in het rijke Noorwegen. Op zijn minst zullen de vaak kilometerslange tunnels door de Noorse bergen toch nooduitgangen hebben? Na het zien van 'The Tunnel' blijft van die hoop weinig over.
Een gigantische sneeuwstorm met kerst. Mannen met woeste baarden en norse blikken. Weidse landschappen en lange tunnels. Alles aan The Tunnel ademt Scandinavië. Stein, één van die bebaarde mannen, moet de weg begaanbaar maken met zijn sneeuwschuiver zodat de brandweer bij een ramp in een bergtunnel kan komen. De lokale spuitgasten zijn eigenlijk helemaal niet opgewassen tegen een ramp van dit formaat, maar wachten op adequate versterking is bij deze geëxplodeerde tankwagen geen optie. Wanneer de dochter van Stein ook in de tunnel blijkt te zitten, kan hij niet langer machteloos toezien...