Stefan Selders. Foto: PR

Stefan Selders. Foto: PR

Stefan Selders

Inline skating -21 jaar- afkomstig uit Deventer

Een half jaar vol tricks, challenges en skaten bij de pro’s

Hoi, wat leuk dat je mijn column leest! Ik zal even kort vertellen wie ik ben en wat ik doe. Daarnaast neem ik je mee in mijn afgelopen half jaar. Mijn naam is Stefan Selders en ik ben 21 jaar oud. Ik woon in Deventer en ik doe aan inline skating. Ik behoor tot de top van Nederland en ik geef shows door heel Nederland. Ook sta ik elk jaar op de Zwarte Cross met onze shows.

In oktober ben ik naar Brussel geweest voor een Halloween JAM. Het was geen wedstrijd, maar vooral gezellig met z’n allen daar zijn. Zo hebben we een race gedaan door het park, hebben we de looping die daar stond uitgeprobeerd en deed ik mee aan de wedstrijd voor de beste trick.
In december was mijn trainingsmaatje eindelijk weer hersteld van zijn knieblessure en kon hij na een jaar weer skaten. We zijn toen naar Hamburg in Duitsland gereden om mee te doen aan de X-mas JAM. We komen hier al van jongs af aan, maar we waren er al ongeveer vijf jaar niet meer geweest. We dachten dat het een wedstrijd was, maar het bleken allemaal challenges te zijn die je moest doen. Challenges zoals: wie kan het hoogst de ramp oprijden, wie pakt de meeste punten in de bowl en wie kan het snelst over de wave heen.

Ook zijn we in december begonnen met veel trainen in Eindhoven. Daar is een skatepark met hele hoge ramps en dat kan ik goed gebruiken voor mijn wedstrijden. In de zomer zijn we van plan om weer veel naar het buitenland te gaan voor wedstrijden in parken waar hoge ramps zijn. Als het goed is gaan we deze zomer in ieder geval naar Kroatië en Frankrijk.

Verder ben ik te spotten in het Harder! Magazine #47 en daar kan je een interview over mij lezen. 

Begin februari is eindelijk, na drie jaar afwezigheid, Winterclash doorgegaan. Dat is een hoog aangeschreven wedstrijd waar deelnemers over de hele wereld aan meedoen. Ik moest dit jaar bij de PRO’s rijden, omdat ik in 2020 tweede was geworden bij de amateurs. Ik ben nu verplicht om tot 2025 PRO te rijden. De wedstrijd ging best prima, maar ik ging helaas niet door naar de finale. Volgend jaar ga ik nog meer knallen en zorg ik dat ik in de finale kom!