Het kinderkoor uit Enschede. Foto: Jaqueline van Osenbruggen

Het kinderkoor uit Enschede. Foto: Jaqueline van Osenbruggen

Classic WM pakt uit

WINTERSWIJK - Samen met kinderkoor Cappella Junior uit Enschede en het Euregio Projectorkest presenteert Classic WM een veelzijdig programma met als motto: ‘Klassiek voor iedereen’. Het concert vindt plaats op 11 maart in theater de Storm. Aanvang 20.15 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Theater De Storm www.theaterdestorm.nl. 

Het concert wordt geopend met het pelgrimskoor van Wagner. Dan volgen nummers uit opera's van Verdi: I Lombardi, La Forza del Destino en Oberto.
Om het motto van de avond te onderstrepen zingt het kinderkoor Cappella Junior Enschede onder leiding van Jeanet Bosch in het eerste gedeelte vier nummers waaronder, Hope van Emily Dickinson, muziek van Henk Stoeten. Zij sluiten hun optreden voor de pauze af met het Abendsegen uit de opera Hänsel und Gretel van de componist E. Humperdinck.

Na de pauze gaat het verder met stukken van Mozart, Beethoven en Gounod. Dan zal het voor veel operette liefhebbers een feest van herkenning worden met liederen uit operettes van Strauss en Lehár.
Margot van de Berg en Betty Graauw hebben het Euregio Projectorkest samengesteld met professionele en goede amateur musici uit de Achterhoek en Duitsland.

Na afloop van het concert, onder het genot van een drankje, wordt in de foyer van het theater de achtergrond muziek verzorgd door pianist Axel Zwinselman student aan het ArtEZ Conservatorium in Enschede. Ook worden er dan historische foto's getoond van 12,5 jaar Classic en 75 jaar WOG/WMT.

Classic WM. Foto: Hans van Ommen