Foto: Collectie Leo van der Linde
Foto: Collectie Leo van der Linde

Oplossing zoekplaatje:
Dijkstraat ruim eeuw geleden

AALTEN - Poseren voor de camera deed men vroeger graag. Het gebeurde niet vaak dat een fotograaf langskwam voor het maken van een foto. De situatie is goed herkenbaar, toch is er wel het één en ander veranderd. 

De opname is gemaakt in de Dijkstraat Aalten. Links zien we de statige villa, herenhuis, van Driessen, textielfabrikant. Later zat hier Bed & Breakfast van de familie Pruim. In het wegdek liggen de tramrails. Deze zijn aangelegd voor de tramlijnverbining Bocholt, Aalten, Bredevoort, Barlo, richting Lichtenvoorde. Deze tramlijndienst bestond van 1910 tot 1953. Hierna werden de rails opgebroken en kwam er een eind aan deze lijndienst in onze omgeving.
Rechts, achter de bomen, zien we de Rooms-Katholieke kerk.
De uitgave is een prentbriefkaart, ingekleurd. Rijkere mensen stuurden vroeger een ingekleurde kaart. Deze waren een stuk duurder dan de zwart-wit uitgaven. Met name in de jaren twintig, dertig en veertig van de vorige eeuw, werden er veel ansichtkaarten verstuurd. Later had men de beschikking over een fototoestel om zelf allerlei plekjes te fotograferen.Tekst en foto: Leo van der Linde.