Joke van Leeuwen als verteller in de voorstelling 'Heb je mijn zusje gezien?'. Foto: PR
Joke van Leeuwen als verteller in de voorstelling 'Heb je mijn zusje gezien?'. Foto: PR

Doldwaas toneel van mutsen, muziek én een bad vol bellen

BREDEVOORT - Op dinsdagmiddag 28 februari werd de kerkzaal van de Koppelkerk bevolkt door kinderen, hun ouders, opa’s en oma’s. 

Buiten scheen de zon, en binnen werd er gelachen, gezongen en soms heel even muisstil toegekeken. Voor drie kwartier veranderde de Koppelkerk in een dwaas toneel van jassen, spinnen, mutsen, muziek én een bad vol bellen! De kinderen schoven knus bij elkaar op de lange banken, ze riepen mee als de spelers hun hulp nodig hadden en eerlijk waar: je hebt nog nooit zoveel kinderen bij elkaar gezien die zó graag wilden helpen opruimen. Voor de Koppelkerk was dit bonte avontuur een primeur: voor het eerst werd er een familievoorstelling opgevoerd. Na de voorstelling zaten de grote en kleine bezoekers én de spelers met opgetogen gezichten in het Boekencafé met een drankje en wat lekkers. Dit smaakt naar meer: het is duidelijk dat de Koppelkerk ook een heerlijke plek is voor familietheater.
De lopende tentoonstelling ‘Woord in beeld' bevat een aantal werken van Joke van Leeuwen. Zij is behalve auteur en illustrator ook een begenadigd performer. Haar prentenboek ‘Heb je mijn zusje gezien?' (in 2007 bekroond met de Gouden Penseel) werd door de theatermakers van Hoge Fronten bewerkt tot theaterstuk en zo komt het leuke boek tot leven in een groot, blauw decor met personages en kostuums die rechtstreeks uit een boek van Joke van Leeuwen lijken te wandelen.
Nog te zien tot en met 2 april.