Afbeelding

A Different Corner – George Michael (1986)

Een gewaagde stap

Geluk hebben, geluk afdwingen, wat is geluk eigenlijk? Volgens mij is het mazzel hebben, het lot is je goed gezind, je hebt een meevaller, een kans gekregen en die heb je gegrepen. In je leven komen meerdere momenten voorbij waarop je 'geluk' kunt hebben. Vaak realiseer je pas achteraf dat dit een belangrijk moment is geweest en dat je de juiste keuze hebt gemaakt. Achteraf is het makkelijk kletsen, de kunst is om het lot, het geluk, een handje te helpen, maar hier is geen handleiding voor. Ik heb een paar keer het geluk gehad, dat een gewaagde stap goed heeft uitgepakt. Allereerst in 2011 toen ik naar aanleiding van ik een netvliesloslating mijn toenmalige werkzaamheden niet meer volwaardig kon uitvoeren. Ik nam de gok om de schoolbanken weer op te zoeken en voor een baan in de zorg in te gaan. Een zeer geslaagde stap!

Na tien jaar merkte ik een verminderde voldoening en wilde ik iets anders, echt iets anders. Ik begon voor mezelf, maar dat was niet echt passend en ik zocht naar meer zekerheid. Dat werd een mooie en interessante baan in het onderwijs. Begin dit jaar werd mij gevraagd of ik iets meer wilde, een functie die meer bij mijn opleiding zou passen. Ja natuurlijk wilde ik dat en begin februari was dat een feit. Ook deze stap bleek uiteindelijk geslaagd, ondanks meerdere onrustige dagen en slapeloze nachten.

In de pop-rockmuziek komt het ook regelmatig voor dat een bandlid uit een succesvolle act stapt, om iets anders te gaan doen. Sting stapte op bij The Police, Peter Gabriel bij Genesis en George Michael trok de stekker eruit bij het zeer succesvolle Wham!. Soms pakt zo'n stap goed uit, soms ook niet. Bij wijlen George Michael kun je spreken van een zeer geslaagde stap, hij verkocht miljoenen platen en werd een wereldster.

Zijn nummer één hit 'A Different Corner' uit 1986 is een prachtig voorbeeld van de kwaliteiten van Michael. Een mooie melodie en werkelijk fantastisch gezongen. De regel 'Turn A Different Corner And We Never Would Have Met' kun je op dit verhaal plakken. Als ik een andere keuze zou hebben gemaakt, een andere richting op was gegaan, was ik nu niet hier geweest. Dat is logisch, maar niet altijd eenvoudig. Je hebt er wel een beetje lef voor nodig, steun van het thuisfront, een handje vol geluk en misschien kom je dan wel ergens waar het leuker, uitdagender en interessanter is dan waar je vandaan kwam. Niet geschoten is altijd mis!