Fragment uit de film. Foto: PR
Fragment uit de film. Foto: PR

Aaltens filmtheater vertoont ‘C’mon C’mon’

Cultuur

AALTEN - De film ‘C’mon C’mon’ is te zien op donderdag 16 maart om 20.00 uur in filmtheater Schiller in Aalten. Entree is acht euro.

“Weliswaar herinneren we ons de uitzonderlijke momenten en grote gebeurtenissen het makkelijkst, maar het is de alledaagse gewoonheid die vormt wie we zijn en hoe we in het leven staan.” De documentairemaker Johnny werkt aan zijn nieuwste project dat over getalenteerde kinderen vertelt. Wanneer hij te horen krijgt dat hij zijn neefje Jesse gedurende enkele weken moet opvangen, staat Johnny niet te springen. De band met zijn zus is sinds het overlijden van hun moeder moeizaam. Toch haalt hij de banden aan met zijn slimme en gevoelige neef, wiens vader met een bipolaire stoornis kampt en een manische episode heeft. De reis die ze door Amerika maken langs New York, Detroit en New Orleans schept een unieke band tussen hen en leidt voor beiden tot een nieuwe blik op het leven. Dat Johnny radiomaker is, is geen toeval, want C’mon C’mon draait om luisteren – niet naar wat de ander zegt maar naar de immense wereld aan emoties die daarachter huist. Regisseur Mike Mills wilde een film maken, opgebouwd uit kleine momenten – de draden waaruit het weefsel van een mensenleven bestaat, maar die de meeste films overslaan op weg naar de volgende horde in de plot.

Een minimalistische maar ook rijke film. Rijk aan invoelbare emotie en menselijke observaties. Minimalistisch in zijn prachtige zwart-wit beelden, die een milde abstractie veroorzaken; in zijn uitgekiende geluidsontwerp en eclectische soundtrack. Johnny sleept Jesse mee op een werktrip, ze maken weinig bijzonders mee – als Jesse zich aan het eind van de film zorgen maakt dat hij zich de reis later niet zal herinneren, is dat zeer waarschijnlijk. En toch zijn ze er beiden onherroepelijk door veranderd.


www.oerkroeg.nl