Hans Martijn Ostendorp, voormalig algemeen directeur voetbalclub De Graafschap. Foto: PR

Hans Martijn Ostendorp, voormalig algemeen directeur voetbalclub De Graafschap. Foto: PR

De betekenis van voetbal in kenniscafé Koppelkerk

Cultuur

BREDEVOORT - Het eerstvolgende kenniscafé in de Koppelkerk, vrijdag 17 maart, bestaat net als een voetbalwedstrijd uit twee helften: in de eerste helft zijn Hans Martijn Ostendorp, tot voor kort algemeen directeur van voetbalclub De Graafschap, en René ten Bos, hoogleraar filosofie aan de Faculteit der Managementwetenschappen van de Radboud Universiteit, aan het woord. In de tweede helft gaan de heren met elkaar én met het publiek in gesprek over de betekenis van voetbal.

Hans Martijn Ostendorp zal een lezing geven over de betekenis van voetbal in het algemeen en in het bijzonder van De Graafschap in de Achterhoek. Bij De Graafschap staat noaberschap hoog in het vaandel en zij hebben dan ook verschillende projecten opgezet in de Achterhoek, waaruit de kernwaarden van De Graafschap moeten blijken, namelijk: trots, D’RAN, eerlijk, samen en genieten. De hoofdsponsor van de Graafschap, Onverwachtehoek.nl, wil met deze kernwaarden de Achterhoek laten zien als aantrekkelijke regio om in te leven en te werken.
De tweede spreker van deze avond is René ten Bos. Samen met Peter Henk Steenhuis schreef hij het boek ‘Hooghouden, denken over voetbal’.
Waarom zitten tijdens een WK miljoenen mensen aan de buis gekluisterd? Waarom gaat er zo krankzinnig veel geld in om? En wat is het verschil tussen ‘supporters’ van De Graafschap en ‘fans’ van Ajax?
De avond in de Koppelkerk aan de Koppelstraat 35 in Bredevoort begint om 20.00 uur (zaal open: 19.30 uur). Entreekaarten kosten in de voorverkoop tien euro en aan de deur 12,50 euro.
Aanmelden:


www.koppelkerk.nl

René ten Bos, hoogleraar filosofie Radboud Universiteit. Foto: Jörgen Caris