Kabouterroute. Foto: PR
Kabouterroute. Foto: PR

Aalten krijgt educatieve kabouterroute

Cultuur

AALTEN - Om inwoners en vooral kinderen vanaf jonge leeftijd bekend te maken met de rijke historie van Aalten, de mooie verhalen en de bijzonder mooie plekken, wordt in maart de nieuwe kabouterroute (speurtocht/wandelroute met een boekje) geopend.

De wandelroute langs de kabouterdeurtjes levert een mooie buitenactiviteit op voor gezinnen, maar ook voor volwassen. Buiten zijn en bewegen, genieten van het moois dat je dichtbij huis kunt vinden en de fantasie van kinderen en volwassenen prikkelen, samen weer even kind zijn, is een belangrijk doel.
Ook bezoekers van buiten Aalten willen we met deze wandelroute en het boekje de schoonheid van Aalten op een andere manier laten ontdekken.
In aanloop naar de opening van de route worden via de basisscholen kleurplaten verspreid waarmee kinderen een leuk prijsje kunnen winnen. De kleurplaten kunnen ingeleverd worden bij KDV de Kabouter (Ahavestraat 3) of de Ahof.
De kabouterroute zal op 20 maart om 16.00 uur officieel geopend worden door kinderburgemeester Timon Grevink en wethouder Hans te Lindert op de Ahof. Iedereen is welkom om daarbij te zijn.

Kabouterroute. Foto: PR