Foto: Harda Konniger
Foto: Harda Konniger

Oplossing politiek zoekplaatje uit het verleden

AALTEN - Een politiek zoekplaatje uit het verleden. We zien hier de 'bordesscene' bij het gemeentehuis Aalten. Burgemeester Bouwers volgde de heer Bekius als burgmeester op en de voltallige raad ging op de foto. Velen herkenden ze nog, vrijwel alle namen werden genoemd.

We zien op de foto, van links naar rechts en van boven naar onderen: de heren Schenk, Joldersma, Jansink, Kok, ? Meerdink.
Rij midden: de heer Hoornenborg, mevrouw Winkelhorst, de heer van Dommelen, mevrouw Hoopman, de heer ter Horst, mevrouw Udo en de heer Wikkerink.
Rij beneden: ? de heren Bruggink, Huinink, Bouwers (burgemeester) en Haring.
Tijme Bouwers, inmiddels 81 jaar, was burgemeester van de gemeente Aalten van 1988 tot 2005. Hij werd opgevolgd door waarnemend burgemeester Pieter van Veen totdat Bert Berghoef hem opvolgde als burgemeester van Aalten.
De heren Henk Meerdink en Joop Wikkerink maken nog steeds deel uit van de gemeente Aalten. Henk Meerink stapte uit het CDA en begon zijn eigen partij: HMV (Henk Meerdink Volksvertegenwoordiging). In 2022 ging men een samenwerkingsverband aan met het BBB.
Joop Wikkerink is inmiddels ruim vier jaar wethouder van de gemeente Aalten namens de Progressieve Partij (PP).
Foto: Harda Konniger.
Tekst: Leo van der Linde.