De gediplomeerde imkers. Foto: PR
De gediplomeerde imkers. Foto: PR

Achterhoekse imkers
ontvangen diploma

ZUTPHEN - Welgeteld 21 imkers ontvingen op Erve Eme in Zutphen hun diploma bijenhouden voor beginners. Uit handen van hun docent en beroepsimker Bob Kliest kregen zij het begeerde document. 


De geslaagden hebben twintig zaterdagen les gehad bij Imkerij De Raat in Zutphen De Hoven. Bij deze imkerij staan ongeveer 250 kasten met bijenvolken. Tijdens de cursus gaan de cursisten met hun hoofd de bijenkasten in om het vak te leren. Helaas moet Imkerij De Raat de huidige locatie verlaten. Er is nog geen nieuw onderkomen gevonden, waarmee ook de leslocatie voor komend seizoen nog niet zeker is.
De afgelopen cursusjaren werden doorkruist door de corona-uitbraak. Hierdoor hebben sommige cursisten twee of drie seizoenen meegemaakt voordat ze examen konden doen. 2022 was een uitdagend jaar om het bijenhouden onder de knie te krijgen. Direct na de voorjaarsbloei zette een periode van warm weer en langdurige droogte in. De cursisten kregen in de zomervakantie een bijenvolk mee naar huis.
Ook ditjaar wordt er weer een basiscursus gegeven, zowel in Zutphen als in Groenlo. Dit kan (bij voldoende aanmeldingen) op zaterdag of op een doordeweekse dag. De nieuwe cursus start op zaterdag 25 februari 2023. Mocht je interesse hebben dan kun je een mail sturen naar info@imkerijderaat.nl.