De spelers van voetbal+ van SJO vvMEC/Bredevoort. Foto: Anke Lobeek

De spelers van voetbal+ van SJO vvMEC/Bredevoort. Foto: Anke Lobeek

G-team vv MEC/Bredevoort heeft plek voor nieuwe spelers

Sport

MISTE/BREDEVOORT - Bij voetbal+ van SJO vv MEC/Bredevoort voetballen jongens en meiden met een beperking. Dit kunnen zowel auditieve als lichamelijke beperkingen zijn. Wat ooit is begonnen met 2 kinderen is uitgegroeid tot een groep met 9 spelers. Wie een kijkje wil komen nemen is welkom. 

De leeftijd van de spelersgroep varieert op dit moment van 13 tot en met 22 jaar. Kinderen en jong-volwassen die in reguliere elftallen niet meekomen, of zich niet thuis voelen, kunnen nu toch hun favoriete sport beoefenen.

Doordat de spelers samen voetballen, leren ze om ook samen te werken. Maar ook voor de sociale contacten is het belangrijk samen te voetballen. Want het is meer dan alleen voetbal.

Op de zaterdagmorgen trainen ze van 9.30 t/m 10.30 uur. Ook wordt er regelmatig wedstrijden gespeeld. De tegenstanders zijn onder andere De Witkampers uit Laren, AZC uit Zutphen en het g-team van de Graafschap.

Op dit moment voetbalt Ryan Koops voor het g-team van de Graafschap. Maar in het verleden hebben al meerdere spelers voor de club uit Doetinchem gespeeld. Onder ander Luc Korten, Jamie Schotman, Julian Bonnink en Thies Huiskamp. Bij de Graafschap hebben deze jongens onder andere gespeeld op de Vijverberg en in de Johan Cruijff Arena.

Wie nieuwsgierig is geworden, kan een kijkje komen nemen op de zaterdagmorgen van 9.30 tot 10.30 uur, of bel/mail met Frank Korten: tel 06-57281697,  mail: frankkorten72@gmail.com.