Nominaties voor De Pompe

BREDEVOORT - Het is in Bredevoort al jaren een goed gebruik om tijdens de nieuwjaarsreceptie vrijwilligers in het zonnetje te zetten. 

Meestal worden de inwoners beging december van het voorafgaande jaar opgeroepen om mede-inwoners te nomineren die zich in het voorgaande jaar op een bepaalde manier hebben onderscheiden. Het moet vrijwilligerswerk betreffen en het moet het op de één of andere manier raakvlakken hebben met activiteiten in Bredevoort en naaste omgeving.
Dit jaar zijn er tien nominaties binnengekomen. Zes keer betreft het een individuele vrijwilliger en vier keer gaat om een groep vrijwilligers. De nominaties zijn in willekeurige volgorde: Bert Stronks, Corine Lankhof, Gert Völler, Irma Verwaaijen, Jurrit Jetten, Wim Geurink, bestuur speeltuin De Ossenkop, vrijwilligers 4 mei-comité, vrijwilligers Ambtshuis, vrijwilligers Koppelkerk.
Alle genomineerden ontvangen tijdens de nieuwjaarsreceptie een oorkonde. Daarnaast wordt er door een jury uit alle nominaties één persoon of groep gekozen die uiteindelijk De Pompe 2022 in ontvangst mag nemen. De Pompe is ingesteld door de BREM (Bredevoortse Middenstand) en bestaat uit een beeldje van de pomp op de Markt en een bedrag van 250 euro.Belangstellenden zijn welkom op de nieuwjaarsreceptie op vrijdag 6 januari in 't Grachthuys, aanvang 19.30 uur.