Kerstbomen ingezameld. Foto: Joppe Roos

Kerstbomen ingezameld. Foto: Joppe Roos

Joppe Roos

AVA`70 raapt kerstbomen, voor eerst ook in IJzerlo

AALTEN - De kerstdagen en de jaarwisseling liggen inmiddels achter ons. Op de eerste zaterdag in het nieuwe jaar, 7 januari, blijven de hardloopschoenen voor even in de kast, want dan gaat atletiekvereniging AVA`70 in de kern van Aalten en Bredevoort wederom de kerstbomen inzamelen. 

Dit jaar doet de club overigens ook voor het eerst IJzerlo aan. Echter, hierbij het verzoek aan alle inwoners van dit buurtschap, om de kerstboom te komen brengen bij het Dorpshuus. Hier wordt op de parkeerplaats tegenover het gebouw een plek gemarkeerd om de kerstbomen te droppen. Dit kan zowel op vrijdag 6 januari, als ook op zaterdagmorgen 7 januari.
Vanaf 09.00 uur in de ochtend gaat een peloton van een kleine 40 junioren en senioren op pad om alle straten, pleinen en wegen, die gerekend worden tot de kern van Aalten en Bredevoort, kerstboomvrij te maken. Rond het middaguur zal er tevens koers worden gezet richting het Dorpshuus in IJzerlo om hier de kerstbomen te gaan laden.

Mensen kunnen de kerstboom zonder versiering en pot gewoon aan de kant van de weg leggen of bezorgen bij het Dorpshuus. De atletiekclub neemt de boom gratis mee en men steunt hiermee de clubkas. De ingezamelde kerstbomen zullen worden gecomposteerd.


www.ava70.nl