Wanted met de wisselbeker. Foto: Jos Wessels

Wanted met de wisselbeker. Foto: Jos Wessels

Wanted winnaar van pubquiz Bredevoort

Muziek

BREDEVOORT - Vrijdag 30 december werd in ’t Grachthuys in Bredevoort de jaarlijkse pubquiz gehouden, gebaseerd op de Top 2000. Voor het eerst in drie jaar zonder enige coronabeperking. Dat was te zien aan de massale deelname: zo’n 160 deelnemers verdeeld over 18 teams. De gemiddelde leeftijd was tussen de 20 en 40 jaar.

Door Jos Wessels

De quiz was bedacht en uitgewerkt door Henk Arentsen. Samen met Thomas Delvoye, Bart Jan Garretsen, Harrie Deckert en Sanne Heijs tekende hij ook voor de organisatie.
Het was een pittige quiz en spannend vanaf het begin. De deelnemers uit Aalten, Bredevoort en omliggende plaatsen moesten flink aan de bak. De deelnemers werden getest op kennisvragen maar ook op geluidsfragmenten, tunes en zelfs op omgekeerd gedraaide popsongs.
Er waren vier rondes van 15 vragen die vaak verdeeld waren in subvragen

Tegen half 12 werd de einduitslag bekend. De groep Wanted won met 178 punten, net voor Florence die 177 punten behaalde en Stadsbroek met 173 punten.
Wanted is een akoestische band bestaande uit twee vrouwen en twee mannen die bekend zijn van veel optredens in de regio. Zo stonden zij in augustus nog in Bredevoort op een ’t Zand-concert. Op 30 december lieten zij zien dat het met hun theoretische kennis van de popmuziek ook wel goed zit. Zij mochten de grote wisselbeker mee naar huis nemen en zullen die ongetwijfeld verdedigen bij de volgende pubquiz eind 2023.

Wanted met de wisselbeker. Foto: Jos Wessels
Een volle zaal in ’t Grachthuys tijdens de pubquiz. Foto: Jos Wessels