Overhandiging van de cheque. Foto: PR
Overhandiging van de cheque. Foto: PR PR

Rotary draagt Voedselbank warm hart toe

Maatschappij

AALTEN - Namens de Rotaryclub Aalten-Wisch mochten voorzitter Eva Ebbing en secretaris Marlies Olde Monnikhof een donatie van 10.000 euro aanbieden aan de Voedselbank Oost-Achterhoek.

Rotary probeert door middel van fondsenwerving en hands-on-activiteiten hulp te bieden aan behoeftigen in de breedste zin van het woord, zowel wereldwijd als in de lokale gemeenschappen. Rotaryclub Aalten-Wisch is al meer dan 65 jaar actief in de regio Oude IJsselstreek en Aalten, het gebied waar de Voedselbank meerdere uitgiftepunten heeft.

Eva Ebbing: “Veel van onze leden dragen de Voedselbank een warm hart toe, want we horen en zien dagelijks dat de nood hoog is in deze onstuimige tijden. Daarom mogen we namens Rotaryclub Aalten-Wisch vandaag een bedrag aan de Voedselbank Oost-Achterhoek overhandigen. Als deze donatie érgens goed terecht komt, dan is dat wel bij de Voedselbank. Steeds meer gezinnen die niet meer rond kunnen komen hebben de hulp van de Voedselbank echt hard nodig. En wat is het dan bemoedigend om te horen dat er zo veel vrijwilligers zijn die zich belangeloos inzetten. Dank aan het bestuur voor de warme ontvangst en de interessante verhalen!” 

Voorzitter Henk Kok, penningmeester Dries Siderius en bestuurslid Juul Cuijpers ontvingen de bestuursleden van Rotaryclub Aalten-Wisch op hun locatie in Lichtenvoorde en waren blij verrast met dit bedrag.  “Zo fijn! Wat kunnen wij daar weer enorm veel goede dingen voor doen. Een extra stimulans voor ons om flink door te gaan en alles goed draaiende te houden.”