De formatie R.A.T. Foto: Waltraud Wensink
De formatie R.A.T. Foto: Waltraud Wensink

Sneeuwpop bij Noaberz

DINXPERLO - Sneeuwpop, het benefietfestival dat jaren lang georganiseerd werd bij ‘Ons Huis’ , nu het Kulturhus bij Noaberz, is terug van weggeweest. Zet de datum alvast in je agenda want op 28 januari 2023 gaat het gebeuren. Een nieuw bestuur is opgestaan en gaat zich er hard voor maken om Sneeuwpop nieuw leven in te blazen en er een groot succes van te maken. Het goede doel dat deze keer verbonden is aan dit benefietfestival is ‘Veur Dinxper-Deur Dinxper’. 

Door Waltraud Wensink

“Eindelijk weer” zegt Gerard Smits, een van de bestuursleden die niet weg te denken is als er iets op het gebied van muziek te organiseren valt. ”We mogen weer, we kunnen weer en we hebben er enorm veel zin in”.
Bij veel mensen is Sneeuwpop eigenlijk helemaal niet weggeweest. Als je het er over hebt, weten veel Dinxperloërs en ook veel bands gelijk over welk festival men het heeft. De nieuwe organisatoren die zich er hard voor maken zijn Gerard Smits, Thijs Roeterink, Tjebbe Kleinhesseling en Lisa te Grotenhuis.
Maarten Hospes zal op technisch gebied betrokken zijn en ook Martijn Doornink van Noaberz is ook een belangrijke schakel in het geheel. Hij stelt de accommodatie beschikbaar en denkt actief mee in de hele opzet van Sneeuwpop 2023.
Gerard: ”We vinden het leuk om er tijd in te steken. Aan ervaring ontbreekt het ons niet om een muzikaal evenement op poten te zetten. Wel kunnen we daar nog vrijwilligers bij gebruiken, extra handjes voor alle hand- en spandiensten. Ik doe bij deze dan ook een oproep aan mensen om zich te melden als ze willen helpen. Dat geldt ook voor sponsoren die we nog steeds kunnen gebruiken. Ook deze kunnen zich bij een van de organisatoren melden.”

'We hebben
maar liefst
acht
geweldige
bands op
het podium'


Gerard: ”We hebben maar liefst acht geweldige bands bereid gevonden om te spelen op 28 januari. Acht bands is veel, maar wel een bewuste keuze. We gaan voor variatie en dan komen we uit op sets van 30 á 40 minuten per band. We maken hierbij gebruik van de grote zaal en de zaal naast de foyer (filmzaal).”
Je komt dus bij het passeren van de ene naar de andere zaal langs de bar, wat ook weer zijn voordelen heeft. De bands spelen vlot na elkaar en je hoeft bij deze speeltijd ook niet lang te wachten op de volgende band, mocht je niet van een bepaald genre houden. Daar heeft de organisatie over nagedacht.

De bands die op de programmering staan liegen er niet om. ‘Geteizem’ (de ‘Benjamins’ uit Dinxperlo zullen de avond openen en er wordt geëindigd met de grootste band op het podium ooit bij Sneeuwpop namelijk ‘SoularVibe & the Galaxy Horns’ met hun funky vibes en jazzy feelings. Daarnaast spelen in willekeurige volgorde Toska Fall (toegankelijke punkrock), R.A.T (de band die enorm in populariteit stijgt in het hele land en onlangs debuteerde met hun geweldige album ‘Lift Off’, Paul Chevrolet & the Rockin’ Cadillacs met stevige Rock, Sweet Milk (pop +met een vleugje Rock & Soul), The Heads on the Door (the Cure tribute ), en Renegade Radio (Race Against The Machine Tribute).
Bij Sneeuwpop kunnen de bands rekenen op een dankbaar en enthousiast publiek dat een goed stuk muziek weet te waarderen.

Veur Dinxper-Deur Dinxper
“Een hoop muzikaal spektakel en dat allemaal voor een goed doel. De opbrengst gaat deze keer naar een echt Dinxpers doel namelijk ‘Veur Dinxper- Deur Dinxper’. Die doen zo ongelofelijk veel goeds en zetten zich belangeloos in voor anderen die het hard nodig hebben. Die willen we graag een steuntje in de rug geven om hun goede werk voort te kunnen zetten. Durf het dus niet om ‘de gitaar van BroekRock’ voor een ‘vrije gift’ voorbij te lopen zonder er iets in te gooien “, lacht Gerard.
"De collega’s van BroekRock stellen hun ‘vrije gift gitaar’ beschikbaar voor deze avond. We gaan weer voor het ‘ouderwetse Ons Huis’ gevoel en hebben geen verwachtingen wat betreft het bezoekersaantal. We hopen op 200 bezoekers maar 400 zijn ook meer dan welkom. We weten dat buiten de publiciteit in de krant er ook veel mond-op-mond reclame is en we gaan weer met ouderwetse posters aan de gang, die zie je namelijk steeds minder. Je kunt niet zeggen dat je er geen weet van had, dat excuus geldt niet. We drukken ‘Sneeuwpop’ als het ware bij iedereen ‘door de strot’ wordt er gelachen. We gaan er flink reuring aan geven. Maar dat zal vast niet nodig zijn want de echte liefhebbers komen wel. Je gunt het de organisatie, je gunt het de bands én niet te vergeten het goede doel ‘Veur Dinxper-Deur Dinxper’. De bezoekers die komen zullen in ieder geval een geweldige muzikale avond beleven."

Houd voor meer info over Sneeuwpop op 28 januari ook de Facebookpagina in de gaten. Aanvang Sneeuwpop bij Noaberz 20:00 uur. Maurits Prinsstraat 6 Dinxperlo. Entreeprijs ‘vrije gift'.