Gelderse CDA fractie onder de indruk van verbouwing Oosterkerk Aalten

Politiek

AALTEN - De oude Oosterkerk van Aalten wordt momenteel verbouwd. In het kerkgebouw komt een woonzorgcomplex speciaal voor mensen met dementie en geheugenproblematiek. Reden voor de fractie van CDA Gelderland, de lokale fractie van CDA Aalten en wethouder Ted Kok om dit interessante project eens nader te bekijken.

De fractie werd woensdag 14 december dan ook warm ontvangen in de bouwkeet door bouwondernemer Bram Klomps van Klomps bouwbedrijf.
Klomps had ook diverse andere betrokkenen uitgenodigd om over het project te vertellen als initiatiefneemster Annelies Lammers en architect Vincenth Schreurs.
De CDA-fractie was zeer te spreken over de mooie manier waarop dit culturele erfgoed een nieuwe bestemming krijgt. Het project is dan ook medegefinancierd uit een subsidieregeling rond erfgoed door de provincie Gelderland.
Hoewel er nog volop gebouwd wordt, konden de gasten tijdens een rondleiding door de kerk de contouren van de nieuwe woonzorgappartementen al duidelijk zien. De CDA-fractie had waardering voor de wijze waarop historische elementen als het grote glas in lood raam behouden blijft in het nieuwe gebouw. Ook is het CDA positief over het feit dat op deze plek in het centrum van Aalten straks een heel aantal zorgbehoevende ouderen een mooi thuis krijgen. Ook houdt de Oosterkerk zo haar maatschappelijke functie.
De komende jaren moeten er heel veel woningen bij komen, zeker ook voor ouderen. Dit is een mooi voorbeeld hiervan.