Talententuin 2022. Foto: PR

Talententuin 2022. Foto: PR

Succesvolle tiende editie Talententuin

ULFT - De Achterhoekse Talententuin op het DRU industriepark in Ulft werd vrijdag 25 november druk bezocht met ruim 1400 bezoekers. Een interessant programma met een mix van honderd Achterhoekse bedrijven, hoofdspreker Chahid Charrak (beter bekend als YouTuber Dutch Performante), masterclasses van Reginald Fonseca (Blockchain & Cryptocurrency Specialist bij Rabobank) en Femme Tech Achterhoek. Het SmartHub Talentstage had drie jonge talenten uitgenodigd om het publiek mee te nemen in hun pad naar succes.

Vele jongeren kwamen naar de Talententuin toe en velen maakten er contact met potentiële werkgevers. Een uitstekende mogelijkheid voor mensen om op een laagdrempelige manier tot een match te  komen en zich te oriënteren op de toekomst. In tien jaar tijd is de Talententuin uitgegroeid tot het grootste carrière-evenement van de Achterhoek. Tien jaar geleden begon het evenement met een handjevol bedrijven en een kleine honderd bezoekers. Deze aantallen zijn in de afgelopen jaren flink gestegen. De recente jubileumeditie van de Talententuin telde honderd bedrijven en bijna 1500 bezoekers.

Al gesprekken gepland
Michelle Hendriksen, projectleider van de Talententuin: ‘’We doen ons best om zoveel mogelijk jongeren in contact te brengen met Achterhoekse bedrijven. Het is natuurlijk fantastisch als er tijdens de Talententuin meteen een match ontstaat. Tijdens de afsluiting van de spraken wij verschillende bedrijven die de week na de Talententuin al verschillende kennismakingsgesprekken gepland hebben. Dat is natuurlijk mooi om te horen, dat is waar we het voor doen. Ik ben trots op hoe we dit als team en samen met onze partners en bedrijven voor elkaar hebben gekregen."

Blockchain, social media en meer
Deze tiende editie stond er een inspirerend programma voor de bezoeker klaar. Het eerste onderdeel van de dag werd verzorgd door Femme Tech Achterhoek, vrouwen die met trots in de techniek werkzaam zijn. Hierna volgde de masterclass van Reginald Fonseca; hij nam de bezoeker mee in de wereld van crypto en blockchain. Als hoofdspreker was Chahid Charrak uitgenodigd, hij vertelde hoe hij keihard heeft moeten werken om een succesvol ondernemer te worden en hoe hij in de wereld van social media is terechtgekomen. Vervolgens was het de beurt aan drie jonge talenten tijdens het SmartHub Talentstage. De dag werd samen met de bezoekers en bedrijven afgesloten met een toost op tien jaar Talententuin. Hendriksen: "Op naar de volgende tien jaar."