Willebrordstraat, RK-kleuterschool met woning burg. Bouwers. Foto: Collectie Leo van der Linde

Willebrordstraat, RK-kleuterschool met woning burg. Bouwers. Foto: Collectie Leo van der Linde

Oplossing zoekplaatje: R.K. kleuterschool, Willebrordstraat

AALTEN - Een voormalige school. Het gebouw staat er nog, maar krijgt een andere functie. We zien hier de R.K. Kleuterschool aan de Willebrordstraat-Eligiusstraat Aalten. 

Deze drieklassige kleuterschool werd in september 1960 in gebruik genomen. De opening vond plaats in een enigszins sprookjesachtige sfeer.
In de krant van destijds lezen we: "toen de genodigden, waaronder het college van B & W bij de school arriveerde, werd hen de toegang versperd door drie kaboutertjes die met een leuk gedichtje afscheid van de oude school namen. Hierna werd de toegang vrijgegeven en overhandigde de drie kaboutertjes de sleutel aan de inspectrice van het kleuteronderwijs, mej. L.G.J. Rhewinkel, die vervolgens het schoolgebouw opende. Met een driewerf hoera werd deze symbolische handeling bekrachtigd. Hierna toog het gezelschap naar Hotel De Kroon, waar een aantal toespraken werden gehouden.
Pastoor Kerkhofs was de eerste die lof zwaaide over dit prachtige gebouw, waaraan grote behoefte bestond. Tenslotte sprak burgemeester van Veen de hoop uit dat de jeugd in deze nieuwe school een zonnige toekomst tegemoet zal mogen gaan."

Na het kleuteronderwijs-tijdperk werd het gebouw in gebruik genomen als peuterspeelzaal. Het gebouw krijgt over een tijdje een nieuwe bestemming.
Marga Klompé, ouderenzorgorganisatie, gaat twaalf nieuwe woonplekken, geschikt voor intensieve zorg voor ouderen realiseren in het voormalige schoolgebouw. Met het sterk groeiende aantal oudere inwoners neemt de behoefte aan intensieve zorg toe. Er komen ouderen met een lichamelijke beperking wonen, die 24 uur per dag zorg nodig hebben.

De locatie aan de Willebrordstraat Aalten staat in de directe omgeving van zorglocatie Beth San. Voor toekomstige bewoners kan men de zorgfaciliteiten van Beth San gebruiken. En ze kunnen meedoen met de ontspanningsfaciliteiten. Het bestaande gebouw wordt behouden en wordt uitgebreid met een nieuwe vleugel en wordt voorzien van een energie A label.Tekst en foto: Leo van der Linde.