De wijn zit in de flessen. Foto: PR
De wijn zit in de flessen. Foto: PR PR

Wijnmakergilde De Achterhoek heeft de flessen gevuld

HARREVELD - De grote flessen zijn gevuld bij Wijnmakegilde De Achterhoek, maar er moet nog een aantal maanden gewacht worden voor het “op dronk” is. Het rijpingsproces moet ervoor zorgen dat het een tongstrelende wijn wordt. En daar wordt niet aan getwijfeld na een warme zonnige zomer. 

Het oogstwerk is achter de rug. De wijn in wording moet nu rusten voordat ze gebotteld kan worden. Er is nu tijd om tijdens de maandelijkse gildeavonden in het Dorpshuis ‘t Kempken in Harreveld de eerder gemaakte wijnen te keuren op hun kwaliteit. In de bijna 25 jaar van het bestaan van het Wijnmakergilde is er veel kennis opgebouwd. Tijdens de jaarlijkse landelijke keuring zijn er al diverse prijzen gewonnen.
Er wordt niet alleen wijn gemaakt van druiven, maar ook van allerlei vruchten. Kersen, pruimen, appels, vlierbloesem, vlierbessen, bramen en nog veel meer vruchten zijn ook heel geschikt om wijn van te maken.
Om de kennis van het wijn maken te delen met geïnteresseerden organiseert het Wijnmakergilde "De Achterhoek” tussen januari en maart een cursus van vijf avonden "Wijn maken voor beginners”. Aanmelden voor de cursus of vragen over de cursus kan via achterhoekwijngilde@gmail.com.