Meedoenpakket. Foto: PR
Meedoenpakket. Foto: PR PR

Inzameling bij Aaltense supermarkten voor de minima

Maatschappij

AALTEN/BREDEVOORT - Op vrijdag 9 en zaterdag 10 december wordt er bij de supermarkten in Aalten en Bredevoort een actie gehouden voor de minima in de gemeente Aalten. Vrijwilligers van het Meedoenpact en de stichting Diaconale Hulpverlening vragen het winkelende publiek iets extra’s te kopen en dat te doneren voor de minima. Zo hopen ze meer dan 250 huishoudens blij te maken met een kerstpakket. 

Ze staan van 9.30 tot 17.00 bij de Jumbo, de Albert Heijn en de Spar. Er staat ook een collectebus voor giften. Van dat geld wil men in elk pakket ook een of twee cadeaubonnen doen van de plaatselijke bakkers, slager en groenteboer. Zo wordt ook de middenstand gesteund die het in deze crisistijd erg lastig heeft met de gestegen energie- en inkoopkosten. De boodschappenlijst is dit jaar samengesteld door drie mensen die vorig jaar een kerstpakket hebben ontvangen. Zij hebben een wensenlijst samengesteld van producten die ze het liefst in een pakket zouden willen ontvangen. De adressenlijst waar een pakket terecht gaat komen is tot stand gekomen in samenwerking met diverse hulpverleners, zoals maatschappelijk werk, schuldhulpverleners, MEE, Figulus, Humanitas, kerken, familieleden, buren. Ook ontvangen de cliënten van de voedselbank een pakket.

Verder wordt er samengewerkt met AladnaFM die de 75 grootste huishoudens een extra tas gaan bezorgen die hen geschonken worden door de supermarkten.

Dit jaar wordt er in Dinxperlo geen inzameling bij de Jumbo gehouden, omdat dit al wordt gedaan door Veur Dinxper – Deur Dinxper. In plaats daarvan vraagt men extra aandacht voor het doneren van geld. Op 9 en 10 december kunt u voor de ingang van de Jumbo mensen tegenkomen die hiervoor collecteren.

Het is jaarlijks weer spannend of de giften voor de pakketten voldoende zijn om de kosten te kunnen betalen. Daarom hopen de organisatoren ook dit jaar weer op steun vanuit de bevolking. Want naast de kerstpakketten zorgen het Meedoenpact en de Diaconale Hulpverlening ook voor steun bij de tandartskosten, het zakgeldproject voor kinderen en het nieuw gevormde energiefonds. Men kijkt ook tevreden terug op de afgelopen sinterklaasactie. Bijna 200 kinderen kregen een sinterklaaspakketje cadeau. Een ouder stuurde een mail met als inhoud: “wat ontzettend leuk en lief van jullie. Mijn dochter vertelde heel enthousiast dat er iemand aan de deur kwam met een verrassingstas. Echt heel erg bedankt, zo ontzettend lief en wat een prachtig gedicht”.

Als u de organisatie wilt steunen kan dat via st.DHA met bankrekening NL 24 TRIO 0338 6054 60 of naar de rekening van Figulus Welzijn NL 23 RABO 0300 2416 07 onder vermelding van ‘Meedoenpact’.