Ben van den Dungen. Foto: PR
Ben van den Dungen. Foto: PR

Veelzijdige saxofonist in de Koppelkerk

Muziek

BREDEVOORT - Zaterdag 10 december speelt Ben van den Dungen mee in de Masja Bijlsma band in de Koppelkerk. 

Dagblad van het Noorden schreef: “Haast onopgemerkt is saxofonist Ben van den Dungen laatst toegetreden tot het gilde van de grote baasjes. Met zijn op Sonny Rollins (sound) en John Coltrane (frasering) gebaseerde aanpak kan hij zó aanschuiven bij illustere lieden als StanleyTurrentine en Joe Henderson.”
Geen vreemde lofuiting: Van den Dungen is cum laude afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en heeft een lange nationale en internationale ervaring op podia samenspelend met vele jazz-grootheden. Daarbij is hij breed georiënteerd. Naast Afro-cubaanse en latin muziek heeft hij ook bijvoorbeeld klassieke Indiase muziek gestudeerd. Bij dat alles volgt hij het motto van Art Blakey: “Jazz moet ‘danceable’ zijn en de blues moet erin zitten”.

Nationaal Podium Plan
Naast het muziek maken, componeren en spelen is Ben van den Dungen ook een belangrijk organisator van festivals, opleidingen en dergelijke. Hij neemt geen blad voor de mond als hij het over de muziekwereld heeft en komt stevig op voor de belangen van musici. Zo is hij initiatiefnemer van het Nationaal Podium Plan, een fonds dat er voor zorgt dat muzikanten een faire prijs krijgen voor hun optredens. Ook de Koppelkerk is aangesloten bij dit Podium Plan.
Het concert op zaterdag 10 december met Masja Bijlsma en Ben van den Dungen begint om 20.30 uur. Entree is vijftien euro. Tickets via:


www.koppelkerk.nl