Afbeelding
PR

Schrijfactie Amnesty tegen schending mensenrechten

Maatschappij

AALTEN - Op 10 december komen mensen wereldwijd in actie tegen onrecht. Door brieven te schrijven.

Tijdens Write for Rights komt Amnesty International ieder jaar rond 10 december in actie in het kader van de internationale Dag van de Rechten van de Mens. Er wordt dan aandacht gevraagd voor mensen die onterecht vastzitten of worden bedreigd vanwege hun werk, mening of gewoon om wie ze zijn.
Over de hele wereld schrijven mensen op deze dag brieven om aandacht te vragen voor het onrecht dat een medemens wordt aangedaan. Zo gaan er honderdduizenden brieven naar koningen, ministers en presidenten met de dringende vraag een einde te maken aan dat onrecht.
Ieder jaar levert dat succes op. Activisten komen vrij, discriminatie stopt, daders worden berecht. Het geeft steun aan de mensen die vastzitten en aan hun familieleden in het besef dat er mensen zijn die zicht sterk maken voor hun vrijheid.
Op 10 december staat er een stand van Amnesty op de Adventsmarkt in Aalten. In het Nationaal Onderduikmuseum kan iedereen van 10.00 tot 16.00 uur terecht om een brief of meerdere kaarten te schrijven tegen het onrecht dat iemand aangedaan wordt.