Bewegen in de wijk Kenemaweg. Foto: PR
Bewegen in de wijk Kenemaweg. Foto: PR

Sport en spel in de wijk

AALTEN - Velen in Aalten zijn bekend met de Sport- en cultuurcarrousel die tot de zomer georganiseerd werd door Brichbouw sportondersteuning, Figulus Welzijn en studenten van het Graafschap College. De bekende sportcarrousel op Sportpark Zuid krijgt een vervolg, maar dan in een ander jasje: 'bewegen in de wijk'. Elke woensdagmiddag staat een wijk centraal waar leuke beweegactiviteiten op het naastgelegen speelveld georganiseerd wordt. 

Dit initiatief wordt gecoördineerd vanuit Plan Talent gemeente Aalten waarbij er een samenwerking plaatsvindt tussen talentcoaches, sociaal werkers en studenten van het Graafschap College. Weer een voorbeeld waarbij het werkveld en onderwijs bij elkaar komen, stelt de organisatie: "Naast minder bestedingsruimte bij de meeste gezinnen, herkennen we vast ook wel dat de schermtijd onder kinderen de laatste jaren enorm is toegenomen. Ons doel om beweegactiviteiten in de buurt te organiseren is hierdoor ook tweeledig namelijk: om sport en bewegen onder alle huishouden laagdrempel mogelijk te maken, en ook bij kinderen nieuwe speelvaardigheden herintroduceren, want waar wordt bijvoorbeeld nog het bekende Buskruit waarbij veel buurtkinderen zijn gespeeld?"

De eerste wijk waar gesport en bewogen werd was de Kemenaweg. Buskruit met pieten, pakjes gooien, en een pietenkleurwedstrijd met stoepkruit passeerden de revue. Meer dan veertig kinderen uit de deze wijk hebben deelgenomen aan de activiteiten,.

De komende woensdagen is het ‘Bewegen in de wijk’ te vinden bij het Verzet (23 november), t ’Kobus (30 november) en daarna Kleine Maote (7 december). Daarna worden er weer vier nieuwe wijken met activiteiten gekozen.

Bewegen in de wijk Kenemaweg. Foto: PR