Schoorsteencontrole. Foto: Frank Vinkenvleugel

Schoorsteencontrole. Foto: Frank Vinkenvleugel

Pietenactie met Schoon Achterhoek!

AALTEN – Het schoonmaakteam van Schoon Achterhoek gaat in de week voor Sinterklaas als Piet de ladder op. Kinderen die de schoonmaakpieten bezig zien en een leuke tekening komen brengen krijgen iets lekkers. Op 5 december gaan twee of drie schoonmaakpieten helpen bij de Groen van Prinstererschool.

Door Karin Stronks

Net als vorig jaar gaan de schoonmakers van Schoon Achterhoek als Piet de ladder op. Schoorsteenvegen, gevels reinigen, terrassen reinigen en rolluiken schoonmaken, alle werkzaamheden worden in de week voor Sinterklaas door de schoonmaakpieten verricht. Marketing-Piet Tom Elferink legt uit: “We gaan in de week voorafgaand aan het Sinterklaasfeest als Piet aan het werk. Als kinderen ons bezig zien en ze komen een leuke tekening brengen krijgen ze iets lekkers van de schoonmaakpieten!”
De Pieten van Schoon Achterhoek zijn door CBS Groen van Prinstererschool gevraagd om op 5 december te komen helpen. “Dat vinden wij als schoonmaakpieten natuurlijk heel erg leuk! We zijn benieuwd wat we voor de school kunnen betekenen. Zou het iets met ladders, hoogte, te maken hebben? Met twee of drie Pieten gaan we op de Groen assisteren.”
Alle schoonmaakwerkzaamheden worden als altijd met de grootste zorgvuldigheid verricht door team Schoon Achterhoek. "Of het gaat om dakgoten schoonmaken, schoorstenen vegen, zonnepanelen reinigen gevels of rolluiken reinigen of glasbewassing, de hele week zijn de Pieten in de gemeente Aalten op de ladder te vinden!”

Tom: “Mensen die nog voor de winter de schoorsteen grondig schoon willen hebben voordat de houtkachel volop wordt gestookt, kunnen bij ons terecht. Een telefoontje of mailtje en wij zorgen ervoor dat onze vakmensen zo snel mogelijk een afspraak maken.” Team Schoon Achterhoek trekt de hele Achterhoek rond om rookkanalen te inspecteren en te vegen. “Zodat er geen schoorsteenbranden ontstaan en de Pieten veilig naar binnen kunnen.”


schoonachterhoek.nl

De pakjesladder. Foto: Frank Vinkenvleugel