Etend ontmoeten afgelopen november. Foto: PR
Etend ontmoeten afgelopen november. Foto: PR

Etend ontmoeten

AALTEN - “Vandaag staat er chili con carne op het menu”, vertelt een medewerker die bij het Service Cluster van Estinea werkt. Ondertussen roert ze in een hoge pan die op het vuur staat. Rond 17.30 uur komen de eerste gasten binnen in het gebouw van Estinea aan de Herenstraat 21 in Aalten, waar het Service Cluster gevestigd is. "Leuk die gekleurde lampen hier in de kantine", roept een gast. De projectvrijwilligers van ‘Etend ontmoeten' zetten alvast soepkommetjes klaar op het aanrecht van de keuken. De editie van Etend ontmoeten van de maand november gaat van start. Deze keer bij zorgorganisatie Estinea.

Etend Ontmoeten is een initiatief ontstaan vanuit de kerken voor mensen in een sociaal isolement en/of met een smalle beurs. Een keer per maand wordt er samen met een organisatie of bedrijf een diner samengesteld, waarbij ontmoeting centraal staat. Sinds een aantal jaren wordt er samengewerkt met Figulus.

Teamwork
“We hebben echt gewerkt als één groot team”, vertelt regiomanager Herma Hendriks van Estinea. “Cliënten die hier werken, waren de hele middag al druk met de voorbereidingen: groentes snijden, tafels dekken en natuurlijk koken. Tijdens het snijden biggelden de tranen over de wangen, niet omdat ze niet leuk vonden, maar van de vele uien die ze hebben gesneden. En de mensen die bij de Repro van Estinea werken, hebben de menukaartjes gemaakt. Daarnaast hebben de projectvrijwilligers van Etend Ontmoeten het voor- en nagerecht verzorgd. Echt teamwork hoe wij dit allemaal samen hebben neergezet. Het was een leuke avond. Het plezier straalde van de gezichten af. Een mooi initiatief waaraan we met veel plezier mee hebben gewerkt. Volgend jaar verzorgen we het graag weer.”

December
Mensen die gezellig aan willen schuiven voor de editie december of organisaties/bedrijven die willen helpen bij de organisatie van Etend Ontmoeten, kunnen contact opnemen met Dini Veerbeek van Figulus, via info@figulus-welzijn.nl of telefoon 0543-473993/0315-655282.