Afgelopen cultuurcarrousel in november: koken bij Schiller. Foto: PR

Afgelopen cultuurcarrousel in november: koken bij Schiller. Foto: PR

Cultuur Carrousel in december

Aalten – Op 7 en 21 december is er weer Cultuur Carrousel bij de Ahof in Aalten. Voor de kinderen van 8 tot 12 jaar heeft Figulus in samenwerking met vier studenten van ArtEZ twee middagen georganiseerd. Actionpainting en kerstversieringen maken.

Op woensdag 7 december van 15.00 tot 16.30 uur kun je met verf gaan gooien, iets wat thuis waarschijnlijk niet mag. Actionpainting is een vorm van schilderen waarbij je alles mag gebruiken, behalve kwasten. Een dweil, stoffer en blik ... alles is ok. Wel belangrijk voor de ouders: laat de kinderen in oude kleding komen. Er is muziek om lekker op gang te komen en twee studenten van ArtEZ zijn aanwezig om te begeleiden en te helpen.

Twee weken later, op woensdag 21 december, is er kerstversiering maken, ook van 15.00 tot 16.30 uur. Een paar dagen voor kerst kun je versieringen maken voor je eigen boom of als cadeautje. Je kunt decoraties maken van klei die dezelfde dag al meekunnen en je kunt je eigen kerstkaarten maken. Kinderen kunnen vies worden van het kleien, dus ook voor deze activiteit wordt oude kleding aangeraden. Twee ArtEZ-studenten zullen aanwezig zijn voor hulp en begeleiding.

Aanmelden voor de activiteiten kan op www.vitaalbad.nl. Meer informatie is te verkrijgen bij m.stronks@figulus-welzijn.nl.