Voortborduren op fotografie. Foto: PR
Voortborduren op fotografie. Foto: PR

Fotografie en schilderen tussen jong en oud

AALTEN - Thuiswonende ouderen die het leuk lijkt om een aantal weken met jongeren van vmbo Schaersvoorde gezellig aan de slag te gaan, kunnen zich melden. Zeven maandagen, van 11.00 uur tot 12.45 uur, komen na opgave twee studenten bij de senior langs binnen het project 'Voortborduren op fotografie'. Met de jongeren maakt men samen eerst een mooie foto binnen of vlak bij huis, deze wordt later op canvas geprint inclusief nummering om mooi in te kleuren. Een klein kunstprojectje onder het genot van een kopje thee en een gezellige babbel. Daarnaast zal er een gezamenlijke activiteit worden georganiseerd met alle deelnemers, inclusief een high tea. Ook zullen de kunstwerken te zijner tijd worden geĆ«xposeerd. 

De data voor dit project zijn: maandag 9 januari ,16 januari, 6 februari ,13 februari , 6 maart, 13 maart en 27 maart. Belangstellenden kunnen zich gratis aanmelden via de balie/receptie van Schaersvoorde, Stationsplein Aalten, telefoon 0543-491400. Er kunnen vijftien senioren meedoen en de voorkeur ligt bij ouderen die nabij of in de dorpskern Aalten wonen.

Het project is een samenwerking tussen talentverbinder Richard Jongetjes en vmbo Schaersvoorde Stationsplein. Het geheel wordt financieel mogelijk gemaakt door Pleindoneren en de gemeente Aalten. Tevens is dit project verbonden aan de activiteit 'Kunst door de brievenbus'