Phion met Rebelse Schoonheid. Foto: RickdeVisser
Phion met Rebelse Schoonheid. Foto: RickdeVisser Rick de Visser

Kamermuziek in Klein Theater

DINXPERLO - Op zondag 27 november start een bijzonder avontuur voor Klein Theater Dinxperlo. Samen met Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel starten wij met de eerste voorstelling in een reeks van kamermuziekprogramma’s met een bezetting van musici uit het grote Phion orkest. Hierbij beleeft u Phion in het klein én van dichtbij. Die intieme setting zorgt voor een diepe verbinding tussen het publiek en de musici waardoor de muziek intens binnenkomt.

Hoe overleef je in een wereld die extreem maakbaar en tegelijkertijd chaotisch is? Rond dit thema bedachten drie rebelse leden van Phion een intrigerend programma. Een voorstelling onder leiding van dirigent Alexander de Blaeij waarin de muziek van Strauss, Mahler en Humperdinck aangenaam botst met muziek van nu.
Met sopraan Martina Prins en een ensemble van 17 musici – een mini symfonieorkest – scheppen zij door muziek orde in de chaos van het menselijk bestaan. Het is uitdagend muziektheater waarin zonder pardon alle muzikale zekerheden overboord gegooid worden. Dat gaat met een lach en een traan, met tragedie en komedie, met hoogstaande klassieke muziek en populaire deunen. Een onontwarbare kluwen aan emoties die je als luisteraar in een aangename chaotische vertwijfeling achterlaat.
De voorstelling verbindt Johann Strauss en Richard Strauss genadeloos aan elkaar en laat opera en operette zonder gêne in elkaar overlopen. De Radetzky Mars staat naast liederen van Mahler en geen groter tegenstelling dan biddende kinderen en een ijzingwekkend krijsende heks in Humperdincks Hans en Grietje. Of lijken alle chaotische wanklanken niet op te wegen tegen de bevrijdende klanken die ons leven ondanks alles orde en houvast geven? Laat dat maar aan de universele schoonheid van de muziek over. Als je wilt weten hoe, schroom dan niet naar deze prikkelende voorstelling te komen.
Kaarten voor deze voorstelling zijn te bestellen via:


kleintheaterdinxperlo.nl