Snorren rond de Ahof

Snorren rond de Ahof

AALTEN - 'De SNOR' staat deze wandelmaand centraal in de actie van zanggroep Dutterwattoo. "We zetten ons in om prostaat- en teelbalkanker bespreekbaar te maken, uitdagingen aan te gaan en fondsen te werven voor Movember", aldus de organisatie. De snor is het wereldwijde symbool van deze organisatie.

Middels de bekende snorrentochten van 6, 12 en 20 kilometer probeert Dutterwattoo, samen met alle wandelaars de 5000 kilometer te halen. De teller staat op dit moment op ruim 1300 kilometer. "We zijn er nog niet, dus wandel mee door het prachtige landschap rondom Aalten. Het kan op elk moment op elke dag van november. Op zondag 27 november kunnen de 20 kilometerwandelaars vanaf 9.30 uur terecht bij de Domme Aanleg voor gratis koffie en een sanitaire stop."
Een 2e uitdaging is de 7 Heuvelenloop bij Nijmegen. Een groep van AVA gaat daar, met de door restaurant ’t Noorden gesponsorde SNORREN Shirts, aan meedoen om zo aandacht te vragen voor Movember.
De 3e uitdaging is op zondag 27 november om 13.30 uur. "We willen zoveel mogelijk mannen met snorren en vrouwen met nepsnorren rond de AHOF bijeenbrengen. De bedoeling is, om een foto/film reportage te maken van deze happening en zo meer bekendheid te geven aan MOvember. Iedereen, zeker vanaf 13 jaar kan meedoen, dus meld je aan op dutterwattoo@gmail.com en doe mee. Je mag ook gewoon komen, maar wel met snor."
De 4e uitdaging is om je snor of wat er voor door gaat te laten sponsoren en zo fondsen te werven voor MOvember. Er zijn al snorren van 100 euro of meer.
De 5e uitdaging is een boekje uitbrengen in samenwerking met het SKB Winterswijk met info en praktische tips. Dee is volgend jaar november klaar.
"De teller staat op dit moment op zo’n 1500 euro en dat is al heel mooi. Ook willen we graag dat mensen foto's van belevenissen rond deze MOvember maand opsturen naar dutterwattoo@gmail.com om er een mooi fotoboek van te maken."