De Talententuin. Foto: PR

De Talententuin. Foto: PR

Jubileumeditie Talententuin: ontmoet misschien wel je droomwerkgever

ULFT - Er zijn vele interessante carrièrekansen voor jongeren in de Achterhoek, dat zal op 25 november te zien zijn tijdens de feestelijke tiende editie van de Talententuin. In de SSP-Hal bij de DRU in Ulft presenteren maar liefst honderd werkgevers zich aan jonge talenten voor stages, afstudeeropdrachten en (starters)banen. De Talententuin is een evenement dat wil inspireren en verbindingen wil leggen. Saai wordt het zeker niet, belooft de organisatie, en wie weet ontmoet je je droomwerkgever. Bedrijven pakken groots uit en nemen diverse producten, gadgets en innovaties mee.

De Achterhoek kent unieke en aansprekende bedrijven, waaronder diverse wereldmarktspelers, die vanuit de traditionele maakindustrie erg innovatief zijn op het gebied van smart industry. Deze bedrijven staan te popelen om talenten te ontmoeten. In tien jaar tijd is de Talententuin uitgegroeid tot het grootste carrière-evenement van de Achterhoek. Duizenden jongeren bezochten het evenement en een deel van hen heeft hier een stage, afstudeeropdracht of baan aan overgehouden. De Talententuin blijkt zo hét evenement te zijn om contacten te leggen, je talenten te ontwikkelen en je te oriënteren op de arbeidsmarkt. 

Programma
Tijdens de feestelijke jubileumeditie van de Talententuin is er een keur aan stands, sprekers, masterclasses en workshops, om je voor te bereiden op de volgende stap in je carrière. Ontmoet (jonge) ondernemers, Femme Tech Achterhoek en leer meer over hoe je carrière financieel gezond te beginnen. Ook kun je die dag verdwalen in de escaperoom en wanneer je daaruit komt een gekke foto maken in de Volkswagen photobooth. Nog geen foto voor je CV? Ook dat kan op die dag geregeld worden.

Dutch Performante
Chahid Charrak, beter bekend als Dutch Performante, verliet voortijdig school en werkte als tiener in een pallethandel in Zeewolde en later in Litouwen. Op zijn achttiende keerde hij terug naar Nederland waar hij met behulp van zijn gespaarde geld zich stortte op de handel in tegels. Chahid werd een succesvol ondernemer in de sanitair- en tegelhandel. Vanaf 2019 is Chahid actief op Instagram, is hij ambassadeur van het Wilhelmina Kinderziekenhuis en heeft hij een eigen kanaal op Youtube, onder de naam Dutch Performante. Met foto's en filmpjes van zijn gouden Lamborghini, ontmoetingen met bekende YouTubers en het organiseren van online challenges weet hij in korte tijd meer dan 500.000 duizend volgers te genereren. Het luxueuze leven kwam Chahid niet aanwaaien, hij heeft er keihard voor moeten werken. de 32-jarige zakenman is een echte ondernemer en weet als geen ander dat je nooit moet opgeven. Hoe hij dit alles voor elkaar heeft gekregen vertelt hij op 25 november tijdens de Talententuin.

Info
Op zoek naar een stage, een afstudeeropdracht of een baan, of gewoon benieuwd naar wat de bedrijven op de Talententuin allemaal te bieden hebben? De Talententuin is op vrijdag 25 november van 11.00 tot 15.30 uur. De entree is gratis, tickets zijn te reserveren via www.talententuinachterhoek.nl.