Rik van der Eerden scoort koppend zijn 100e doelpunt uit zijn carrière.

PR

Doelpunt 100 en 101 van Rik van der Eerden

Sport

AALTEN - Vooraf was de achterban van voetbalvereniging AZSV bang dat het treffen tegen HZVV een slechte wedstrijd voorgeschoteld zou worden en dat de mannen van Dave de Jong een zelfde tegenstander gingen treffen als Flevo-Boys. Vanuit een verdedigende stelling proberen AZSV met uitvallen te verrassen. Maar gelukkig maakten HZVV en AZSV er een open wedstrijd van.

Al in de eerste tien minuten zetten de in het donkere tenue gestoken Rood-Witten een paar prachtige aanvallen op, die stierven in schoonheid. Maar de grootste kans was toch voor HZVV. De doelpunten-tune van de Hoogeveners was al gestart nadat bleek dat een speler uit vrije positie voor Guus Vaags kwam en een doelpunt alleen maar een kwestie van tijd was. Van zijn schot op de paal zal de HZVV’er slecht geslapen hebben.
Na een kwartier leuk voetbal zakte de wedstrijd toch een beetje in en blessurebehandelingen haalden de vaart uit de wedstrijd. In de 25e minuut wilde iedereen van AZSV al juichen toen van uit een hoekschop de bal over de doellijn van HZVV leek te gaan. Maar die hoop was ijdel.
Toch was het even later toch raak. Een aanval over rechts met Siep Rompelaar en Freek Mulder in de hoofdrol eindigde bij Rik van der Eerden die koppend zijn 100e doelpunt maakte in zijn carrière bij zes verschillende clubs.
Niet veel later kreeg Siep Rompelaar ook een gelegenheid om te schoren maar hij kopte hoog over.
Vijf minuten na de rust was het weer Rik van der Eerden die zijn 101e doelpunt scoorde uit een afgeslagen hoekschop die door Yordi Orriëns werd genomen. In de 58e minuut scoorde HZVV de aansluitende 1-2 en leek het weer een wedstrijd te worden. De mannen uit Hoogeveen voerden de druk op en daardoor kwam er met name aan de rechterkant heel veel vrije ruimte waar de Villekampers niet goed mee omgingen. Chris Verheul kwam vrij voor de keeper van HZVV maar treuzelde te lang waardoor zijn kans de mist inging. De laatste minuten was het billenknijpen voor alles wat AZSV was. Maar gelukkig trokken de jongens van Dave de Jong de overwinning met 2-1 over de streep. De supporters uit Aalten zochten tevreden de Hoogeveense kantine op waar ze het inmiddels traditionele rondje van de voorzitter van HZVV kregen.

Opstellig AZSV: Guus Vaags, Michael Vaags, Tom te Veluwe, Freek Mulder, Yordi Orriëns, Bram Rensing (75 Sebastian Navis), Niek te Veluwe, Joost Rasing (46 Nick van Breugel), Chris Verheul (86 Jonathan Goosen), Siep Rompelaar (75 Max Rensink), Rik vd Eerden.